Столипиново иска Пеевски за депутат

21729
Столипиново иска Пеевски за депутат
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от жителите на пловдивския квартал „Столипиново" искат бившият депутат от ДПС Делян Пеевски да влезе и в следващото Народно събрание. Това заявиха представители на граждански инициативен комитет „Столипиново", които са решили да издигнат двама кандидати за народни представители и да ги предложат за номинация в гражданската квота на ДПС.

Сдружението е събрало над 100 подписа от жителите на квартала за издигане на Делян Пеевски за депутат. Освен него те искат в листата на ДПС да влезе и бившият народен представител и член на ДПС в Пловдив Яшар Асан.

Пеевски е получил документите от СГС

В СГС бе направена вътрешна проверка на обстоятелствата около връчването на препис от определението за отмяна на постановление за пре...

„Решихме да издигнем двамата за депутати, за да не отиват гласовете напразно", каза Асен Колев - председател на гражданския инициативен комитет „Столипиново". Според него това е гражданска позиция, хората изявяват воля, желание за промяна на квартала и на политиката като цяло. „Избрахме кандидати, които ще са грижовни за проблемите на столипиновци", обясни още Колев.

Жителите на „Столипиново" искат Делян Пеевски за депутат, тъй като той бил човек, който се е доказал, че може да прави политики, също е доказал се бизнесмен и хората го харесвали, обоснова предложението си Яшар Асан.

Ако стане депутат, столипиновци ще искат от Пеевски да намали безработицата в квартала, както и да подобри инфраструктурата. „Мирише навсякъде на фекалии. Ние живеем сред една атомна бомба", оплака се Асан. Жител на „Столипиново" пък изрази недоволството си, че семействата не живеят хигиенично. Нямало детски площадки и игрища.

Инициативният комитет продължава със събирането на подписи. Те са подготвили и писмо със своите предложения, което ще изпратят следващата седмица до централата на ДПС и почетния председател на партията Ахмед Доган. Инициативата за издигане на народни представители е породена от Решение на ДПС от 18.08. 2014 г. въз основа, на което партията иска да бъдат издигнати кандидати от граждански комитети, предаде КРОСС.

Защо съдия Адамова е съдена по баща ѝ, а не по работата ѝ, питат журналисти

На всеки може да му се случи негов близък да извърши нещо нередно, да влезе дори в затвора. И е безумие заради това ти да страдаш. Зато...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика