Съветник на президента каза на черното бяло - Плевнелиев не заявил, че ще има война при разпад на ЕС

1589
Съветник на президента каза на черното бяло - Плевнелиев не заявил, че ще има война при разпад на ЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът каза, че Европейският съюз е възникнал, за да предотврати нова война и ще е ненаучен урок, ако се разпадне. Не е казано, че ако се разпадне, ще има война. Това заяви съветникът на президента Росен Плевнелиев Румяна Коларова.

Припомняме, че президентът буквално заяви на дебат с германския президент Йоахим Гаук, че "ако се разпадне ЕС, следва война – толкова е просто". Видеото на Националната телевизия е красноречиво какво точно каза държавният глава!

Все повече британски политици искат споразумение с ЕС, за да няма тотално отделяне на Острова

Великобритания трябва да проведе още един референдум, този път за условията по излизането на страната от Европейския съюз, ако новото п...

Ясно е, че Европейският съюз като проект излъчва стабилност. Виждате каква несигурност избуя в една от най-сигурните европейски държави – Великобритания, заяви Коларова. Тя не пропусна да каже, че Плевнелиев в момента гледа на Запад, а Георги Първанов и Корнелия Нинова са на партиен форум в Москва. Това говори много за политическия поглед на политиците, подчерта съветникът на президента.

Трябва да се спазват процедурите, уклончиво отговори Коларова на въпрос на Нова телевизия каква е нашата позиция – дали да се ускорява излизането на Великобритания или не. Съветникът на президента подчерта, че сега в Англия има огромна нестабилност и не е дори ясно ЕС с кого ще преговаря за излизането на Великобритания.

Дали ние ще преговаряме с Англия за конкретни неща – от думите на Коларова не стана ясно, но изказването и навява на мисълта, че ще придържаме към обща позиция на ЕС. Според съветника на ЕС Полша например имала по-големи проблеми по отношение на полската общност на Острова от нас.

На първо място е стабилността, на второ място е конкурентоспособността, каза още Коларова, визирайки новините, че Германия и Франция искат европейска супердържава. Германия иска сигурност, Франция – конкурентоспособност. Малките държави в периферията на ЕС губят пазари, добави Коларова, като подчерта, че президентът работи за инвестициите, които „са жизнено важни”.

Меркел: Без разговори с Великобритания, докато Лондон не каже официално, че напуска

Берлин, Рим и Париж се противопоставят на по-нататъшни разговори за бъдещето на отношенията Великобритания - ЕС, докато Лондон официалн...

Откакто Англия е в ЕС, тя блокира европейската интеграция и иска непрекъснато някакви изключителни условия за себе си. BBC също коментира непрекъснато – може ли да има свободен пазар без рестрикции? Или Англия ще е част от свободния пазар, или няма, каза Коларова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика