Съветът на директорите на НДК подаде оставка, МК я прие

3746
Съветът на директорите на НДК подаде оставка, МК я прие
Снимка: Actualno.com

Във връзка с информацията за депозираните от членовете на Съвета на директорите на НДК молби за освобождаване до министъра на културата, Министерство на културата иска да внесе следните уточнения:

Екипът на МК покани на работна среща ръководството на НДК. На нея се обсъдиха констатациите от извършения от Министерството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК. Уговорена беше нова целева среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. След края на работната среща МК бе уведомено за депозираните молби за освобождаване. Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност.

Министър Велислав Минеков и екипът на МК благодарят и желаят успех на досегашното ръководство на НДК.

За Министерството основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център.

Припомняме съобщението на Съвета на директорите на НДК от вчера: "След почти четири години и половина Съветът на директорите на НДК взе решение да депозира своите молби за освобождаване до министъра на културата.

Благодарим на всички колеги и на целия екип на НДК, които ни подкрепяха и видяха добрите ни намерения и свършеното в полза на НДК в тежки времена и кризисни ситуации.

Благодарим и на тези, които през годините изхабиха кофа с мастило! Еднакво мотивиращо е. Едното ти дава криле, другото те надъхва да покажеш, че доброто има място в НДК. Най-важното е, че поставихме нова управленска култура, в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК като най-големия конгресен и културен център в България, в който са проведени най-значимите конгресни и културни събития в новата ни история.

Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турболентни времена.

Членове на Съвета на директорите на НДК депозираха оставки

Тримата членове на Съвета на директорите на НДК Ангел Митев, Борислав Велков (който е и председател на СД) и Красимир Петков депозираха...

Благодарим на екипа на Министерството на културата и искрено пожелаваме успех на следващия управленски екип, който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове".

Припомняме също, че преди няколко дни Съветът на директорите на НДК излезе с позиция изразеното от министъра на културата Велислав Минеков съмнение, че се готви приватизация на двореца.

Невъзможно е НДК да бъде приватизиран, защото дружеството е в забранителния списък за приватизация, се казва в позицията.

Съветът още заявява, че загубите на НДК за 10 години - от момента на създаването на дружеството до началото на 2021 г., възлизат на 9,466 млн. лв. загуби от оперативна дейност и 77 млн. лв. амортизационии загуби. Те посочват, че НДК е регистриран като еднолично акционерно дружество със 100% държавно участие на 9 май 2011 г. В края на 2014 г. дружеството разполага с резерв от около 9 млн.лв. по справка на тогавашния принципал, а в средата на 2017 г. настоящото ръководство поема управлението с празна каса.

Още: Съвета на директорите: Невъзможно е НДК да бъде приватизиран

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика