Терзиева ще отговаря за подготовката за евроизборите

9452
Терзиева ще отговаря за подготовката за евроизборите
Снимка: БГНЕС

Правителството възложи на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева координацията по изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейския парламент от България, съобщиха от МС.

В отговорностите й се включва и съгласуването с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване и изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Виадуктите на "Тракия" и "Хемус" готови до края на годината

Обновяването на виадуктите на АМ "Тракия" и АМ "Хемус" ще приключи до края на годината. На "Тракия" ремонтът може дори да приключи пред...

Приетото от кабинета решение предвижда при изпълнение на възложените дейности министърът на регионалното развитие да бъде подпомаган от междуведомствена експертна работна група, чийто състав и задачи ще бъдат определени със заповед на министър-председателя.
За подготовката и произвеждането на изборите в чужбина отговаря министърът на външните работи.

На министъра на финансите беше възложено да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, съгласувана с ЦИК, както и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика