X
 
 

Томислав Дончев: Най-знаковите обществени поръчки у нас се обжалват просто за спорта

3094 6
photo of Томислав Дончев: Най-знаковите обществени поръчки у нас се обжалват просто за спорта
Снимка: БГНЕС
У нас най-ключовите, най-знаковите обществени поръчки се обжалват. Това е шантаж, обжалване просто за спорта. Трябва да се прецизира кръгът от фирми и лица, които имат право да обжалват. В момента текстът към закона е много либерален. А логиката е следната - право да обжалва трябва да има фирмата или изпълнителят, който има потенциал да изпълни обществената поръчка.

ова заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БНТ по темата с буксуването на ключови обществени поръчки у нас заради редица обжалвания на фирми, които бавят изпълненията на заданията.

Трябва да преодолеем заблудата, България няма да е шеф на другите държави

"Предстои ни да преодолеем заблудата, че по време на председателството, България ще е шеф на другите държави. През тези 6 месеца ще вле...

Икономическият растеж у нас

Успяваме да поддържаме 3.5% - 3.6% растеж пред последните три години, каза Дончев. На нас ни е необходимо бързо да скъсяваме нивото с останалите държави членки. Трябва да се стремим над 4% растеж. В момента всички фактори за това са на лице - и експорта, и вътрешното потребление, категоричен бе вицепремиерът. Имаме завръщане на доверието и на потребителите, и на инвеститорите. Считам, че потенциалът на България за растеж е над прогнозите, които се коментират, уточни още Дончев.

Меморандумът с Гърция

Дончев: Има очакване парите от ЕС след 2020 г. да са по-малко

„Има очакване, че бюджетът за финансиране, с който ще разполагат страните-членки на ЕС, ще бъде по-малък, отколкото предишните,...

Става дума за голямо съоръжение и така при всички случаи финансирането ще е хибридно. Това не е просто инфраструктурен процес, не е просто свързаност, заяви Дончев по отношение на подписания в Кавала вчера (06.09.2017 г.) Меморандум за разбирателство между България и Гърция за развитието на железопътната връзка „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“.

Важното е, че всеки подобен проект е политика, която отваря нови възможности. Ние трябва да интензифицираме сътрудничеството със своите съседи, като на първо място е важен политическият диалог.

Ние сме много малко свързани. Самият факт, че на река Дунав има само два моста е до голяма степен ограничение. Потенциалният трафик с Румъния предполага поне още един мост, смята вицепремиерът.

Борисов призова за промени, които да спрат обжалванията на обществени поръчки

Само седмица след първата копка на ремонта, който ще превърне отсечката Пловдив - Асеновград в шестлентова магистрала, днес стана ясно,...

По думите му ние трябва да се отворим и към Западните Балкани, които трябва да се европеизират. И със Сърбия, и с Македония всякакъв тип връзки трябва да бъдат факт, категоричен бе Томислав Дончев.

Кохезионната политика е вид мерило в това доколко още вярваме в Европа. Ако вярваме, че този съюз има бъдеще, няма как инвестициите по сближаване да не продължат. Това е инструмент, който да гарантира, че общият пазар работи добре, коментира кохезионната политика на ЕС Дончев.

Според него дебатът за кохезионната политика има и екзотични измерения - не само да се инвестира в сигурност, но и в отбрана.

Actualno.com

Етикети:

6 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Кои ОП точно?
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  тва изпражнение смърди!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Крадъг яко от парите ни
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Излез от септичната яма,може и да прогледнеш !
  : 1 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ква септична яма те гони па теб, да не си вътре? Говното са го лепнали на екрана, а иначе е турено на най-високо место та да смърди надалеч!
  : 1 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Аз виждам човек ,който върши работа и се справя доста добре! Само на Пидорашка му смърди около него!
  : 4 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Официално: Ето какво се падна на зрелост...

"Човекът и вярата" в стихотворението "Вяра" на Никола Вапцаров. Това е темата на трети модул, по който пишат зрелостниците на матурата ...