Трайков за разследването срещу него: Разкази и съчинения по картинки

1650
Трайков за разследването срещу него: Разкази и съчинения по картинки
Снимка: БГНЕС

Особено интересно е какви са мотивите, с които съдът отказва да гледа делото по същество – съдът казва в моя случай, че не е ясно какво престъпление е извършено, с какви действия и не е ясно какво е трябвало да направя, за да защитя държавния интерес, коментира бившият министър на икономиката в кабинета „Борисов 1” Трайчо Трайков.

Разследването, по думите му, е по разкази на свидетели и съчинения по картинки, а евентуално той самият ще бъде разпитан, ако делото влезе в съда.

СГС върна обвинителния акт срещу Трайков, Дянков и Прокопиев

СГС върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайчо, Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Р...

Делото е свързано с приватизацията на миноритарния пакет от акциите на ЕВН през 2011 г. При повдигането на обвиненията в началото на годината от прокуратурата обясниха, че държавата е ощетена с близо 21 млн. лв.

„Винаги съм действал в интерес на държавата, не съм на правил нито нищо неморално, нито незаконно. А и как нещо може да е неморално, но законно – директният извод е,че нещо не е наред със закона”, добави той.

Трайков коментира вариантите пред прокуратурата – да се съобрази със съда, да внесе делото отново, но този път пред Специализирания съд, или да държи разследването неограничено време.

По думите му прокуратурата казва за него, че давайки разрешение Агенцията за приватизацията да извърши определена процедура, той е можел да види в бъдещето на каква цена ще се продаде на борсата активът и че тази цена няма да се хареса на държавното обвинение.

„С днешна дата и от днешна гледана точка, както и тогава, смятам, че съм направил най-доброто, което е зависело от мен, защото не всичко зависи от един човек”, посочи Трайков, цитиран от бтв.

Съдия Костадинка Костадинова поема делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

Съдия Костадинка Костадинова ще води делото срещу двамата бивши министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков за приватизацията на миноритарн...

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма коментира и бъдещето проекта за АЕЦ „Белене”.

„Очаквам от доклада (на БАН –б.ред.) да стане ясно, че и дори учените в БАН констатират, че няма как този проект да е жизнеспособен”, каза Трайков.

„Няма нито един сериозен анализ който да го е доказал. С изключение на един анализ от началото (на проекта), според който през 2011 г., ако няма АЕЦ „Белене”, ще се върнем в каменната ера заради липса на ток. Това, че имаме оборудване за 300 млн. евро и че общо са вложени 3 млрд. лв. в този проект, не означава, че след тях трябва да изхвърлим още 20 млрд. Постоянно се появяват нови разходи – сега например с оглед на нарасналите терористични заплахи трябва да се влага по 1 млрд. на ядрена централа. Периодът на живот на една централа е 60 години, а грижата за отработените отпадъци – 10 – 20 хил. години”, посочи той.

„Смятам че България няма нужда от нова ядрена мощност. Днес беше представен много сериозен анализ на Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД), в които има компютърно моделиране на енергетиката у нас до 2050 г. Няма вариант, при който имаме нужда от нова ядрена централа, нито вариант, при който електроенергията да е продаваема. За да с случи това, трябва някой да помогне. И този някой е държавата”, коментира още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

"Лъжеш ли" отново ще следи колко ни заблуждават политиците в кампанията

Борисов: Отиваме на избори заради ПП-ДБ и тяхната обсесия за власт

За половин година: Гвоздейков за втори път смени началника на НКЖИ

"Да знаете, че ще има забавяне": Премиерът предупреди за голям проблем за изборите на 9 юни

Стефан Тафров: Няма гаранции, че Путин няма да посегне и на страна членка на ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика