Тренчев: Време е студентите да направят политическа партия

23315
Тренчев: Време е студентите да направят политическа партия
Снимка: БГНЕС

Не виждам нищо лошо или осъдително в това, че на днешната си среща сме поканили „Ранобудните студенти” и „Протестна мрежа”. Време е младите да поемат нещата, защото ние остаряхме и се уморихме. Това каза лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев в сутрешния блок на БНТ.

Според Тренчев вече е назрял моментът, в който студентите да направят политическа платформа, да изготвят ясна програма и да формират политическа партия, която да бъде регистрирана и да участва в изборите. Защо да не гласуваме за тях – те са още млади и неопетнени, не са забъркани в мръсните и задкулисни игри, които продължават вече 24 години, каза синдикалният лидер.

Тренчев намекна за политически характер на готвения от КНСБ протест

Не подкрепяме националния митинг на КНСБ, защото ръководството им се е срещало с партийни лидери. Това заяви в сутрешния блок на bTV ли...

Тренчев обърна внимание и на готвения за 20 ноември протест на КНСБ. Той каза, че още на 6 ноември КНСБ са решили да правят протест, но не са говорили изобщо по темата с КТ Подкрепа. Миналата седмица пък е имало среща между политически лидери и представители на КНСБ – защо, след като синдикатите ще протестират срещу същите тези хора, попита Тренчев. Той не каза пряко кой е присъствал на тази среща, но заяви, че КТ Подкрепа не иска да участва в мръсни игри и да се замества със Сергей Станишев и Лютви Местан. Синдикалистът заяви, че КТ Подкрепа остава готова да реагира винаги, ако някъде, в някой сектор, няма изплащане на заплати.

За финал Тренчев коментира и проектобюджета за догодина с краткото: „Ако има едни пари, които могат да се откраднат, то те ще се откраднат”. От КРИБ заявиха, че бюджетът получава „сравнително добра оценка”, ако бъде изпълнено всичко обещано в него, но ако „започне да се краде”, то оценката става изключително негативна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика