Търговци ще протестират срещу Lafka в Бургас

23797
Търговци ще протестират срещу Lafka в Бургас
Снимка: АЗ НЕ Купувам от "Lafka"

Търговци на сергии се събират пред общината на протест заради недоволство от евентуално монополизиране на пазара.

Недоволните ще протестират, докато тече сесията на местния парламент. В дневния ред е включено предложение за приемане на наредба, според която всяка фирма ще може да има повече от един преместваем обект. Това е и поводът за протеста на Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас, съобщи bTV.

Тютюнопроизводителите пак излизат на протест

Производителите на тютюн, който разполагат с количества над 2 тона, ще излязат на масов протест на 24-ти и 25-ти април, съобщиха органи...

Според дребните търговци, приемането на тази поправка в наредбата ще прокара пътя на конкретна верига в града и ще развърже ръцете на монополиста. Протестиращите искат отговор защо властите искат да убият дребния бизнес в града за сметка на това някой да увеличи в пъти печалбите си.

Според търговците, ако предложението бъде прието, над 5000 души ще бъдат обречени на глад. Недоволните призовават всички граждани да се включат в митинга.

И аз искам повече от един обект, но откъде пари? Когато преди време имах два обекта, беше приета наредбата така, че да затворя единият. А такива като Lafka ще имат печалба от продажбите на цигари, за да отварят спокойно повече обекти, сподели един от протестиращите търговци.

В средата на март търговците на дребно в Бургас протестираха, след като посред нощ в морския град се появиха няколко необозначени обекта с визия, сходна с тази на известната верига на „Табак Маркет” Lafka.

Заради кървавия Великден Славянск с комендантски час

Проруските сили обявиха комендантски час в Славянск (Донецка област), заради престрелката в ранните часове край града, при която са бил...

В края на февруари тази година Бургаският административен съд блокира влизането на Lafka в града. Тогава БАС мотивира решението си, че по закон и според действащата наредба в Бургас дадено юридическо лице няма право да наема повече от един обект на общинска земя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика