В Ленкница масово не знаят кой беше водачът на евролистата на ДПС

22646
В Ленкница масово не знаят кой беше водачът на евролистата на ДПС
Снимка: БГНЕС

Българи в Ленкница има. Всичко с изборната секция за евроизборите, която стана символ на нечувано единодушие в подкрепа на ДПС, е по закон. Там обаче, въпреки че говорят на български, българските граждани се определят като турци.

Ленкница се намира на границата между Полша и Германия. Там 231 избиратели от общо 231 гласуваха за ДПС – без грешки в бюлетините, без преференция, показва разследване на Миролюба Бенатова за Нова телевизия.

Вотът от Ленкница за евроизборите - 100% за ДПС

Изборният алъш-вериш при купуването на гласове на последните избори в България – тези за Европейски парламент, потресе цяла Бълга...

На въпрос защо има такова единодушие в подкрепа на ДПС, хората там отговориха, че са искали да подкрепят Движението за права и свободи. Никой от попитаните не можа да отговори кой е бил водач на евролистата на ДПС (бел. ред. – Филиз Хюсменова). Масово хората казваха, че водач е Лютви Местан, имаше и отговори „Ахмед Доган”.

Дойдоха момчета от България, обясниха ни, че можем да направим „секта” (бел. ред. – точен цитат) и я направихме, каза един от българите, наричащи се „турци”. Намери се и един българин, който директно каза, че не е гласувал за ДПС. Според протокола в ЦИК обаче такава бюлетина няма. Има само една унищожена бюлетина по документи.

Вотът в Ленкница обаче е под въпрос заради заместник-председателя на СИК в полското селце Сашо Алексиев. По документи той е бил и наблюдател от фондация „Европейска алтернатива за развитие”. Пред камерата на Нова Алексиев обяви, че не знаел нищо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика