В Украйна се сетиха за лицата на протестите у нас

24565
В Украйна се сетиха за лицата на протестите у нас
Снимка: БГНЕС

Жалко и лешоядно грозновато. С тези думи блогърът Иво Божков коментира излезлия в Одеса плакат с надпис „Бъдете проклети всички соросоиди, които подкрепяте украинските фашисти”. На снимки на плаката личат имената на Божков, на Найо Тицин, на едно от лицата на студентските протести в края на миналата година Ивайло Динев, както и на лицата на „Протестна мрежа” Асен Генов и Антоанета Цонева.

Имаше подобен плакат с лицето на Алексей Навални, който е един от видните протестиращи срещу управлението на Владимир Путин в Русия. И там, и тук, има хора, които защитават свободата на живот и свободата на словото, подчерта Божков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ситуацията в Украйна остана напрегната и през тази нощ

Ситуацията в Украйна остана напрегната и през тази нощ. Един човек загина в резултат на атака на специални части на украинската армия ...

Сещаме се кой използва думите „бъдете проклети” – това е Волен Сидеров. Нарочно не използвам обобщаващ термин като „Русия”, а „Москва”. Москва действа с такива прийоми, които отслабват нацията, категоричен е Божков.

Това, което са написали за теб, не е сериозно, каза червеният депутат Страхил Ангелов. Ангелов обаче категорично се възпротиви на определението „режим” за Владимир Путин. Той заяви известната в БСП позиция подкрепа за руската страна, обяви сегашното правителство в Киев за нелегитимно и заяви, че случилото се в Одеса е дело на хората от Евромайдан. Божков отвърна, че престъплението в Одеса трябва да бъде наказано, независимо кой го е извършил – украински сепаратисти, проруски сепаратисти, евромайданци, сирийци, американци или които да са тези хора.

Тея хора от Евромайдан са фашисти – такива като Тягнибок, там се носеха знамена с пречупени кръстове, продължи Ангелов. Той обаче не отговори има ли фашизъм в България и не каза как нарича „проповядването на омраза в телевизия Алфа”, както му зададе въпрос Божков. За сметка на това червеният депутат „се почувства обиден” от позицията на Европейския съюз, защото позволил 30 хил. души да вземат по неособено легитимен начин властта в Украйна.

В отговор Божков посочи, че Евромайдана е поискал влизането на Украйна в Европейския съюз, където се спазват правата на човека. В ЕС се спазва ценността всеки да бъде съден на равни начала за извършено престъпление, подчерта блогърът.

Вигенин: Съветът на Европа да разследва събитията в Одеса

Международният съвещателен панел на Съвета на Европа да разследва драматичните събития в Одеса. Това предложи българският външен минист...

Страхил Ангелов заяви, че на 25-ти май няма да има президентски избори в Украйна. Той определи думите си като „прогноза”, а не информация, която знае отнякъде.

За финал на разговора Ани Цолова попита Страхил Ангелов защо през целия разговор веднъж не погледна в очите Иво Божков.  Червеният депутат нашумя след посещението в Сирия като гост на Башар Асад, при това без да има одобрението на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика