Валери Симеонов не се извинява, защото не бил двуличен, сравни се със Северин Красимиров

2157
Валери Симеонов не се извинява, защото не бил двуличен, сравни се със Северин Красимиров
Снимка: БГНЕС

Много пъти съм се извинявал, когато съм направил грешки, но не считам, че изваждането на думата "уж" от общия контекст, е редно. Ако бях се извинил, дали щяха да повярват, че е откровено? Предпочитам да бъда докрай откровен, а не да бъда двуличен. Естествено, че мога да го направя като политик (бел. ред. - да се извини), но не съм толкова двуличен и такава висока класа политик. Така вицепремиерът Валери Симеонов видя ситуацията с протеста на майките на деца с увреждания заради безпрецедентните му думи, че те са "кресливи" и че децата им с увреждания са "уж болни".

Лидерът на НФСБ направи и сравнение със Северин Красимиров – заподозреният за убийството на русенската телевизионна водеща Вероника Маринова, който бил дарявал пари за хора с увреждания. По думите на Симеонов, Красимиров дори дал 6 лева за слухово апаратче на малко дете, за да отиде на училище, а сега е "обществен враг номер едно", но след бурната реакция на майките на деца с увреждания вицепремиерът го изпреварил. Искам да попитам Корнелия Нинова и всички други критикуващи те колко пари са дали за деца с увреждания, заяви Симеонов пред БНТ.

Протестиращите майки: Валери Симеонов стана пример за легитимна бруталност (ВИДЕО)

"Валери Симеонов стана пример за легитимна бруталност." Това завиха майките на деца с увреждания по време на поредния си протест с иска...

Не съм човек с ненормални възприятия – виждам, че са с деформации, всички виждаме. Не са болни, те са просто увредени – затова ги изкарват. С тях се спекулира – защо след като тези деца са болни, тези майки не полагат грижи за тях? И имат ли основание майките, след като бяха приети предложенията им, обобщи Симеонов. Според него "тези майки получиха абсолютно всичко, което поискаха". Той добави, че не било справедливо "по-голяма част от бюджета" да отиде за тези майки, като имало и други нуждаещи се.

На въпрос дали майките имат друг избор, освен протест, вицепремиерът отвърна, че можело да водят нормален диалог – както националнопредставените организации на хората с увреждания правели. Освен това, Симеонов обяви, че управлението било само от година и половина, а от 6 години имало нови европейски изисквания относно темата за хората с увреждания.

По думите на вицепремиера големият проблем бил как деца с увреждания като станат на 18 години, помощта им от държавата намалява на около 200 лева, след като до този момент била около 1000 лева - т.е. въпрос на пари.

Зад тези протести виждам политически искания, защото икономическите изисквания са удовлетворени, каза още Симеонов, след като беше попитан за какво би протестирал месеци наред на палатка. По думите му, зависело дали става въпрос от икономически аспект, или за принципи - ако било за пари, какъвто, според него, е протестът на майките на децата с увреждания, щял да протестира с месеци, докато не му бъдат удовлетворени исканията, както и станало сега.

Каракачанов: Оставка означава да съборим правителството, Симеонов: Не съм изрод

Една оставка в момента означава да съборим правителството – за мен това не е решение. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Кр...

Бъдещето на коалицията

Ще търсим диалог, ще си говорим – така Валери Симеонов отговори на въпрос как ще работи с Волен Сидеров, след като вчера (23 октомври) лидерът на "Атака" не дойде на коалиционния съвет на "Обединени патриоти". Симеонов отрече, че свалил доверието си от Сидеров и нямало значение, че НФСБ свалило доверието си от лидера на "Атака" като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". По думите му, тази парламентарна група не работела от над половин година, защото Сидеров не идвал и съответно не работел. Може ротационно председателство да има, трябва да го решим, каза Симеонов. И обобщи – в единия случай, с доверието към Сидеров, ставало въпрос за парламентарна група, докато в другия – за правителството.

Управляващата коалиция ще бъде счупена, ако не си изпълняваме програмата и основните принципи, заради които сме се събрали. Ще говорим с Бойко Борисов, дано Волен Сидеров също да е там. Политическа динамика, това е животът, каза Симеонов.

Попитан какви са чувствата между него и Сидеров, Симеонов не отговори директно – рано е да се втурваме в детайлите. Нищо сигурно няма в живота, заключи вицепремиерът. Какво очаквате – да отидем да извадим Волен Сидеров от вкъщи да дойде на Коалиционен съвет ли? Всичко е възможно, посочи Симеонов. Да поема някакви ангажименти като на някакъв пионерски сбор - няма как да стане, добави той.

Кеворкян: Валери Симеонов не е нито психопат, нито фашист, а просто играч

"Психопат ли е Валери Симеонов? – както намекна един антрополог. Не си губете времето с този въпрос. Не е. Не е и фашист, какт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика