Валери Симеонов: Президентът стои зад протеста на българите в чужбина

1407
Валери Симеонов: Президентът стои зад протеста на българите в чужбина
Снимка: БГНЕС

Всички българи в чужбина протестират срещу несъществуващ проблем. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира темата с репликата си „не ми се мотайте в краката” към българите в чужбина. Депутатът с половин уста призна, че българите в чужбина са един от най-сериозните данъкоплатци и допринасят много за БВП на България.

Безродни, капризничещи псевдосънародници – след като този цитат на Симеонов към г-жа Елена Хамбарджиева му беше припомнен, лидерът на НФСБ я определи за „член на „Протестна мрежа”. Симеонов показа разпечатка на публикации на Хамбарджиева в сайта на „Протестна мрежа”. Лидерът на НФСБ даде и примери с други имена, като ги свърза с „Кръга Капитал”. Една и съща група овряква общественото пространство и говори от името на българите в чужбина – кой им дава право, попита Симеонов. Политикът заяви, че всички електронни писма срещу него са пратени от електронната поща на блогъра Иво Мирчев. Мирчев имал фирма, която изнася електроника за Турция. Нищо не казвам – само ми е интересно защо сънародниците ни в Турция не протестират, а протестират други, попита народният представител. Миролюба Бенатова му отговори, че тези от Турция ще се върнат в България да гласуват - затова не протестират.

Симеонов: На тия 9 човека в Ню Йорк им е дадена команда да вдигат шум

Казвам истината и стоя зад думите си. Там са 9 човека от Ню Йорк и не мога да разбера за какво пищят. Ще Ви кажа защо. Пищят, защото им...

Симеонов принизи и подписката с 6000 подписа при омбудсмана Мая Манолова. И аз мога да събера подписи за всяка глупотевина, като „Шоуто на Слави”, каза той.

Лидерът на НФСБ не пожела „да спори” дали секциите в чужбина стрували 6000 или 8000 евро (бел. ред. - всъщност в писма от чужбина се посочва сумата от 1700 евро на секция). Българите в чужбина не са дали и едно евро за тези секции, добави той, като изрично посочи, е данните колко струва откриването на секциите ги е взел от „висш представител на ГЕРБ”. В крайна сметка Симеонов изказа предположение, че президентът Росен Плевнелиев си подготвя „активно мероприятие”, за да наложи вето върху новия Изборен кодекс.

По думите на Симеонов в ЕС може да има секции навсякъде – стига да има 100 заявления. В Лондон не са гласували 8000 – на последните избори бяха 2000, аргументира се политикът срещу обвиненията, че в британската столица на последните парламентарни избори имаше хиляди желаещи да гласуват. Там секциите бяха 12, но не всички желаещи успяха да гласуват. Той увери, че с промените в Изборния кодекс вече ще се откриват по-лесно секции в ЕС. Ако някой иска да гласува точно срещу кооперацията, в която живее – няма как да стане, скъпо е, добави лидерът на НФСБ. Симеонов не вижда проблем и за гласуващите извън ЕС – в Канада имало 6 града с население над 1 млн. души, в Бразилия – 14 града. Във всеки такъв град при 100 заявления се открива секция.

Друг основен елемент от недоволството на българите в чужбина е и факта, че в Изборния кодекс се вкарва поправка срещу ДПС т.е. действа се на принципа на частното, не на общото. Какво ще стане, ако утре на управляващите им скимне, че друг е виновен за нещо, добавят българите. Такава демокрация, при която Турция ни залива с фалшиви протоколи – извинявайте, на България не е нужна, категоричен беше Симеонов.

"Протестна мрежа": Симеонов да се извини и да подаде оставка като депутат

"Протестна мрежа" изпрати отворено писмо до лидера на НФСБ Валери Симеонов, с което активистите искат от патриота да се извини на бълга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика