Валери Симеонов: Ресторантите и кафенетата трябва да се отворят

6148
Валери Симеонов: Ресторантите и кафенетата трябва да се отворят
Снимка: НФСБ

Витаги съм бил привърженик на по-крайните ограничения и ви казах и преди, че училищата трябва да бъдат затворени. Не ме послушаха и това костваше немалко човешки животи. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по БНТ.

Ве виждам смисъл на 4 февруари учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище, а ресторантите да не отворят. Там ходят по 2-3 души и сядат на отделни маси, където рискът не е голям. 

В случая щаба трябва да разреши, нищо лошо няма да се случи, ако кафенета и ресторанти бъдат отворени до 23 часа например. Мерките да работят с 50% капацитет са невъзможни.

По предложение на НФСБ намалихме данъка за бира и вино, но хората не могат да се възползват. Ресторантьарите са най-ощетения бранш, смята Валери Симеонов.

Бяхме свидетели на разминаване на позициите на щаба и мерките, които бяха взети. Взеха се някои политически решения и това е нормално. В Европа допуснаха много по-сериозни грешки. 

Навсякъде имаше избори, а нашите са предопределени от най-твърдите ядра на две партии. Епидемията ще уплаши възрастни хора и много няма да отидат до урните. 

Президентската инстнитуция премести изборите с една седмица по-късно, което е без значение. На 28 май трябваше да са изборите, щеше да има по-голям брой преболедували и в топло време вирусът не се разпространява. От консултациите при президента нямаше никакъв смисъл.

Българите в чужбина не си знаят адресите, така че гласуването им по пощата е глупост. Държавата не може да провери адреса им.

Ще дадем възможност от Турция да гласуват и умрелите и ще поднесем подарък на Ердоган на тепсия. С гласуването по пощата на българите в чужбина ще направим това, каза Валери Симеонов.

Какво стана с гласуването по пощата в щатите? Това саботира изборния процес, писмата се забавиха. Тръмп изрази несъгласие с изборния резултат, в Пенсилвания, щата на Байдън, се получиха повече писма, отколкото хора бяха гласували.

Къде ще е камерата при видеонаблюдение на вота. Всяка партия, която губи ще оспорва резултатите. Всяка бойна комсомолка като Мая Манолова ще подхване тезата от сутринта и до вечерта ще стане по-лошо от Костинброд. Много хора няма да идат да гласуват, защото ще мислят, че камерите са включени.

Най-добре Валери Симеонов да хване самолета - за където и да е. Еднопосочно

Когато Господ иска да накаже някого, първо му отнема разсъдъка. Съдейки по изявите на нашите пишман-патриоти, Господ сериозно им се е ...

Отворени сме като формат за други патриотични партии. Досега имаме една коалиция като тюрлюгювеч от Малова там и отровното трио.

Много хора няма да отидат до урните, ниска ще е активността, ще отидат само твърдите ядра на двете големи партии.

Радев активизираше лумпените от улицата, каза Валери Симеонов.

За оборудването на АЕЦ Белене за Козлодуй той каза, че това е решението и трябваше да стане. Щеше да доведе до оскъпяване на Белене. Имаме плюсове на Козлодуй и те трябва да се знаят от хората. Трябва да има решение за ядреното гориво, в Козлодуй има хранилище, в Белене го няма. АЕЦ Козлодуй е свързан с енергийната система на Европа, а АЕЦ Белене не е. 

Поетапно ще се мине към пълно освобождаване на електропазара, смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика