Вежди Рашидов: Медиите преекспонират скандала за проекта на Ларгото

980
Вежди Рашидов: Медиите преекспонират скандала за проекта на Ларгото
Снимка: БГНЕС

"Медиите преекспонират скандала за проекта на ЛарготоТова, което се коментираше – за PVC щори и за осъвременяването с плочки, е било част от проекта. А той е изработен от петима големи архитекта. Одобрен е от комисия, също пълна с доказани професионалисти. Не виждам какъв е проблемът".

Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов.

"Както казваше Васил Цонев, ние сме създали едно общество, което се нарича „Неуморно да си пречим, другари”. Така Рашидов коментира критиките по изграждането на комплекса „Антична Сердика”, в студиото на "Тази неделя" по bTV.

По думите му човек, който и „сладолед не е направил през живота си, и дръвче не е посадил” не бива да критикува тези, които градят.

Рашидов: Преди 20 години бурки у нас нямаше

Още съм жив за радост на едни и за ужас на други. Посъвзех се малко. Вече не съм същия. След тази болест разбрах, че животът е една илю...

„Вижте само какво сме направили. Този проект е за целия български народ – да му се радва... Няма да си го нося вкъщи”, допълни министърът.

„Имам тежки селски комплекси, които винаги са ми били страхотен двигател”, каза още министърът на културата.

„За разлика от децата на тежката номенклатура, които са расли по станциите на ЦК, а сега станаха демократи, аз дойдох от сиропиталище. Никога не съм си мислел, че животът ще ми донесе такива неща. Имах само една мечта – със силните ми селски комплекси, исках да стана голям художник. Надявам се да съм успял...”, сподели Рашидов.

Има вътрешна борба в мен между чиновника и артиста. Единствено съжалявам, че съм загубил години да бъда Сервантес, вместо да бъда Дон Кихот, каза още министърът.

Припомняме Ви, че на 20.04.2016 г. в София откриха реставрирания Античен комплекс „Сердика” на столичното Ларго.

Рашидов предупреди, че може да затвори къщата-музей на Яворов в София

Къщата-музей „Пейо Яворов“ в София е в плачевно състояние и се нуждае от незабавен ремонт, в противен случай трябва да бъде...

Преди откриването премиерът Бойко Борисов и министри от кабинета разгледаха реставрирания обект.

На официалното откриването на Античен комплекс „Сердика” присъстваха министърът на културата Вежди Рашидов, вицепремиерът Томислав Дончев, премиерът Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на спорта Красен Кралев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на икономиката Божидар Лукарски, зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на партията Цветан Цветанов, Николай Николов-директор на ПБЗН, председателят на КЕВР Иван Иванов, десетки общественици, граждани и гости на столицата, предаде  тогава Фокус.

"Античният комплекс "Сердика" е уникален обект, какъвто освен Рим нито една друга европейска столица не притежава", заяви по време на откриването министърът на културата Вежди Рашидов.

"Този обект го изстрадахме. Знаете, че две години работихме по проект, с който кандидатствахме в МРРБ. За щастие спечелихме проекта", обясни министърът на културата.

По думите му метрото е спряло да минава през археологията. Министър Рашидов уточни, че благодарение на дълги разговори с премиера Бойко Борисов, метрото е слязло малко по-надолу и за щастие е взето генерално решение - вместо да се зарови и закрие обектът с чакъл, да се извади историята на повърхността, за да може всички в центъра на София да се радват на един уникален обект, какъвто освен Рим нито една друга европейска столица не притежава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика