Венко Сабрутев: С ГЕРБ съвместно правителство няма да правим

4009
Венко Сабрутев: С ГЕРБ съвместно правителство няма да правим
Снимка: БГНЕС

"С ГЕРБ съвместно правителство няма да правим. И при следващи избори ГЕРБ няма да може да състави правителство, защото е в изолация. Никой освен ДПС не иска да играе с тях, а колко жалко е партията ви да бъде единствено припозната от ДПС“. Това заяви Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Сабрутев е бил свидетел по делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов във връзка с изказвания на Борисов. „Обвиненията на г-н Борисов са абсолютни лъжи. Няма как Кирил Петков и Асен Василев да са „изсмукали стотици милиони левове от посредниците си“ за периода, за който той обвинява. Законът за енергетиката ясно дефинира чия е отговорността за покупката на природен газ. Ясно пише, че покупката и продажбата на природен газ е изцяло в приоритетите на „Булгаргаз“, каза Сабрутев.

Венко Сабрутев преди срещата на ПП: Изборите видимо предстоят

чакваме от ГЕРБ да изпратят своите виждания за политики, с цел да намерим общ хоризонт, така че да съставим една съвместна програмна де...

По думите му ГЕРБ пренасят свои „грехове“ върху ПП. „12 години управление на ГЕРБ, Бойко Борисов играе карти с изпълнителния директор на „Лукойл“. „Лукойл“ през това време не плаща една стотинка данък в България. Отдава се нефтеното пристанище на дългосрочна концесия на цената на няколко магазина в мола“, допълни Сабрутев.

В студиото на „Лице в лице“ той показа графика за цената на природния газ в България по време на кабинета „Борисов 3“ и цената на европейската борса към онзи момент, и обвини ГЕРБ в нанасяне на щета върху потребителите. „Цената за българските потребители е много по-висока, отколкото на Европейската борса. По време на кабинета „ГЕРБ“ се сключва дългосрочен договор с „Газпром“, който е толкова икономически неизгоден, че ако отидем и просто си купим газ от Европейската борса, там ще бъде много по-евтино. На това трябва да отговарят ГЕРБ“, каза още Венко Сабрутев.

Той коментира и доклада на ДАНС за Gemcorp. „Руски инвеститори в Gemcorp в мига на подписване няма. Три години преди това са извадени тези инвеститори. Истината е, че е практика да не се прави предварителна проверка от службите. През 2019 г. ГЕРБ подписват подобен меморандум за развитието на ядрената енергетика“. Сабрутев определи като лъжа, че с Плана за възстановяване и устойчивост ПП планира да затвори ТЕЦ-овете в Маришкия басейн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика