Вигенин: Въпрос на време да си върнем загубеното доверие

12963
Вигенин: Въпрос на време да си върнем загубеното доверие
Снимка: БГНЕС

Работата на Народното събрание може да се окаже не чак толкова сложна. Ще бъде много по-различно – очаквам да бъде сложен край на конфронтацията депутатите да ходят на работа, а не да играят политически игрички.

Това заяви в студиото на БНТ Кристиан Вигенин.  Вигенин увери, че БСП ще бъде отговорна и ще е  в парламента

Управление с доминираща десница е самоубийство за БСП, смята Вигенин

По важните за страната въпроси ние ще гарантираме подкрепа на разумни решения. Но да участваме в управление, което е силно доминирано о...

На въпрос: „Защо се провали варианта германска коалиция?” Вигенин отговори, че налагането на чужди модели не винаги е подходящо, а и ние нямаме условия.

Според него има достатъчно възможности за създаването на едно относително стабилно правителство. Да има една силна и умерена опозиция.

Вигенин уточни още, че „не БСП ще клати стабилността, ние ще подкрепяме важните решения. Ако такъв дух се запази ще видим една по-различна България и постепенно ще върнем доверието.

Вигенин смята още, че хората вече не вярват на политиците и това доверието трябва да се възстанови.  Той добави, че идеята за нови избори е възможно най-негативното развитие

Вигенин: Санкциите срещу Русия е са пагубни за България

Спиралата от санкции срещу Русия е пагубна за страни като България, заяви бившият министър на външните работи и водач на листата на БСП...

„Ние получихме своето наказание за съвместно управление с ДПС, когато в името на това да има правителство, в името на това нещата да вървят напред, но хората не ни простиха, че не направихме всичко. Въпрос  на време е ние да си върнем загубеното доверие.” , каза в заключение Вигенин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com