Владислав Горанов ще трябва да обясни откъде ще вземем пари за армията

919
Владислав Горанов ще трябва да обясни откъде ще вземем пари за армията
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Владислав Горанов ще разясни пред депутатите политиката за финансово обезпечаване на проектите за превъоръжаване и модернизация на Българската армия, предаде БГНЕС.

В рамките на парламентарния контрол Горанов ще отговори на въпрос за ДДС измамите и мерките, които се предприемат срещу тях. Към него има и питания относно неутвърдената тригодишна програма на Българската банка за развитие, както и относно абсурди в режима на данъчно третиране на наградите в националните ученически състезания. Общо отправените въпроси към министъра на финансите са 11.

Армията си търси и автобуси

Министерство на отбраната обяви обществена поръчка за закупуването на 10 нови и 10 стари автобуси. Стойността на поръчката възлиза на о...

В парламентарния контрол няма да участва премиерът Бойко Борисов, а от неговите заместници ще участва само вицепремиерът Меглена Кунева.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на въпрос за финансовото и икономическо състояние на Българския енергиен холдинг. Тя ще даде и разяснения за либерализацията на електроенергийния пазар в България.

Здравният министър Петър Москов ще запознае народното представителство с общата политика и стратегия по предотвратяване на корупционните практики и превантивни действия от страна на Министерството на здравеопазването.

Към Даниел Митов, министър на външните работи има отправени въпроси, свързани с предложения за нови назначения на посланици, както и за разходите на МВнР за осъществяване на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. От Митов се очаква и анализ за въздействието върху България от излизането на Великобритания от ЕС.

Основен аргумент на Каракачанов за наборна армия - ще възпитаваме младежите (ВИДЕО)

Ситуацията със сигурността на България налага да се върне наборната служба. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, защитавайк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика