Вотът на недоверие към правителството ще е за цялостна политика

1884
Вотът на недоверие към правителството ще е за цялостна политика
Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов ще бъде за цялостната политика на кабинета. Това стана ясно след среща в парламента между парламентарните групи на "БСП лява България" и ДПС.

Социалистите започнаха консултации за внасяне на първи вот на недоверие към втория кабинет на Борисов, предаде БНР.

Миков: България умира, затова ще искаме вот на недоверие към правителството

„България умира с темпове, с които нито една европейска или африканска страна го прави. Гражданите трудно успяват да живеят норма...

Примерните теми ще бъдат избирани измежду несправянето на властта с престъпността, "плачевната ситуация" в здравеопазването и демографската криза. 

Лидерът на социалистите Михаил Миков води групата на БСП, в която влизат още Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов и Емил Райнов. ДПС е представена от двама от новите си ръководители – Мустафа Карадайъ и Четин Казак, както и Станислав Атанасов.

Стана ясно, че са коментирани повече от три теми, каза Михаил Миков.

"Благодаря на колегите от ДПС за срещата, беше изключително полезна. Изложихме мотивите по коментираните три теми, разбира се, обсъдиха се и мотиви от други области от политиката на правителството, кабинета на Бойко Борисов. Продължаваме разговорите и консултациите, разбира се, всяка от парламентарните групи трябва да премине през партийните и парламентарните формации, за да се стигне до окончателното решение", заяви лидерът на БСП Михаил Миков.

ДПС ще проведе разговори с БСП за вота на недоверие

ДПС очаква да проведе консултации с БСП относно евентуален вот на недоверие и темата на този вот и след това ще излезе с решение дали д...

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че вот на недоверие може да бъде поискан за цялостна политика на управление. "Ние предложихме да обсъдим и вариант за обща политика да искаме вот на недоверие. Консултациите ще продължат другата седмица, така, както сме се разбрали", каза той.   

За внасяне на вот на недоверие към правителството са необходими 48 депутатски подписа. В сегашната конфигурация в парламента БСП има само 38, като са й нужни още десет.

През 2015 година нямаше гласуван нито един вот на недоверие към Министерски съвет, начело с Бойко Борисов. Преди това срещу правителството на Пламен Орешарски за над година управление имаше пет вота, макар и всичките неуспешни. По време на първия мандат на Борисов също бяха гласувани пет вота на недоверие към правителството, като и те бяха неуспешни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика