Вотът на недоверие влиза в парламента до края на седмицата, обещава ГЕРБ

8351
Вотът на недоверие влиза в парламента до края на седмицата, обещава ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата вотът на недоверие в областта на енергетиката ще бъде внесен, каза Димитър Главчев от ГЕРБ на пресконференция.

Още в събота, 10 май, от ГЕРБ уточниха, че чакат точните цифри за състоянието на НЕК, както и кореспонденцията за "Южен поток". Както е добре известно, отчетът за първото тримесечие на НЕК още не е публично обявен, скрит е и отчетът за цялата минала година.

ГЕРБ готови с вота на недоверие

„Готови сме с вота на недоверие. Мотивите са готови, подписите са събрани, но очакваме онази прословута информация, за която наро...

Относно коментарите от страна на управляващите, че ГЕРБ искат вот на недоверие за неща, заварени по времето на тяхното управление, Главчев каза: „Ще ги оборим, когато са дебатите по вота. По повод изказването на премиера, че по сравнително добри политики, внасяме вотове на недоверие – ако това са сравнително добрите политики, няма какво повече да кажем”.
Румяна Бъчварова допълни:

„Актуалните събития показват колко е важна тази тема, и колко спешно трябва да има позиция по този въпрос. Що се отнася до наследството на ГЕРБ, една година има достатъчно поводи, по които може да се иска вот на недоверие - най-малкото писмата, които еврокомисарят Йотингер е изпратил до българското правителство. Всичко това са актуални проблеми, по които, ако опозицията не реагира навреме и бързо, последиците за всички могат да бъдат тежки", добави Румяна Бъчварова.

От ГЕРБ категорично отрекоха да има сближаване между тях и ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика