X
 
 

“Възраждане": Общинският съвет във Варна обслужва олигархични интереси (ВИДЕО)

6666 0
“Възраждане": Общинският съвет във Варна обслужва олигархични интереси (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
Мнозинството в Общинския съвет на Варна през последните десет години обслужва олигархични и мафиотски интереси, които ограбват общинския бюджет.

На втората сесия за тази година БСП и ГЕРБ гласуваха ънблок (заедно), заяви общинският съветник и председател на политическа партия "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция на партията.

За наближаващо изкупуване на български земи от чужденци алармираха от "Възраждане"

За противоконституционни текстове в проектозакона за собствеността и ползването на земеделски земи алармираха от партия "Възраждане" и ...

Това се видя и по начина на формиране на ръководствата на комисиите. Настоящото управление на общинския съвет погази един елементарен принцип на демокрацията, а именно в ръководствата на общинския съвет да се дава представителство и на опозиционните групи. В случая те са две - на "Възраждане" и "Демократична България".

Лидерът на "Възраждане" разкри, че от партията искат да попитат кметът Иван Портних предизвикан от него скандал в Хайфа.

"Искаме да разберем какво се е случило, че Варна няма договор за побратимяване с Хайфа. Този въпрос беше коментиран доста предпазливо по време на преизборната кампания, като ние имахме проблеми с неговото представяне. Имаше медии, които отказаха да го коментират и на нас ни беше наложена цензура. Това си остава на съвестта на медиите и работещите в тях, а нашият граждански дълг изисква да зададем тези въпроси. 

Ако кметът не отговори, има и други начини да разберем. Ще се свържем с израелското посолство, ще напишем официално писмо до нашите колеги в Хайфа. Ще направим всичко възможно, за да стане ясно какво точно се е случило там. Защото имаме правото да знаем."

Костадин Костадинов, "Възраждане": Разделението на втори тур е между нормалните и олигархията

Ще разчитаме на подкрепата на нормалните, на хората, които им омръзна градът им да бъде ограбван. Мисля, че мога да разчитам на подкреп...

Костадинов разкритикува Общинския съвет в морската столица и заради малкото свикани сесии до момента - 2, като посочи, че за разлика от Варна, в Пловдив вече са 5, а в Бургас 4.

Очаква се следващата седмица от ПП "Възраждане" да дадат отново пресконференция, в която ще бъдат представени отговори от ГДБОП, на въпроси, зададени от съветниците на "Възраждане" във връзка с корупционни схеми в Община Варна.

Костадин Костадинов и съветниците от ПП "Възраждане" казаха още, че ще настояват за безплатни детски ясли и градини, за безплатно столово хранене на учениците и за намаление на такса смет.

Градът да се управлява в полза на гражданите, а не на мафията, настояват от "Възраждане". Съветниците от партията се заявиха като най-сериозната опозиция в Общинския съвет на Варна.

В следващите четири години няма да спрем да задаваме въпроси и да се борим за промяна", декларираха още от "Възраждане".

Двойка за половината мандат на Общински съвет - Варна писа председателят му‏

Слаба оценка за първите две години от мандата на Общинския съвет във Варна и много добра за втората половина поставя неговият председат...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Израел удари цели на Хамас в ивицата Газа
Израел удари цели на Хамас в ивицата Газа

Израел нанесе въздушни нападения по цели на Хамас в ивицата Газа през нощта срещу неделя в отговор на изстрелването на запалителни устройства,...

Последно в Актуално