X
 
 

Захариева за обясненията на Турция: Странен начин за извинение

2216 9
photo of Захариева за обясненията на Турция: Странен начин за извинение
Снимка: БГНЕС
Странен начин на извинение. Така външният министър Екатерина Захариева нарече опитите на Анкара да обясни, че турският й колега Мевлют Чавушоглу не е имал предвид, това което се появи в медиите, а именно – изказването му за намеса в нашите работи.

Думите му са проверени много точно преди да изразим позицията си, обясни Захариева от Вашингтон.

Турският посланик защити Чавушоглу, думите му били извадени от контекста

По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в сградата на МВнР бе извикан посланикът на Република...

Външният миинистър Екатерина Захариева е на посещение в Съединените щати и днес, и утре участва заедно с турския министър на външниите рабооти Чавушоглу в срещата на НАТО по повод 70 години от Алианса.

Външните министри на България и Турция със сигурност ще се засекат на форума на НАТО и, ако се стигне до разговор, една от темите ще е напрежението, което се покачи допълнително след отказа за извинение, който премиерът Бойко Борисов получи в Румъния.

"Позитивното е, че има позиция, че не е е имал това предвид, но повярвайте, за да реагираме, сме видели много точно", заяви Екатерина Захариева, цитирана от bTV.

Захариева ще разговаря и за визите за българи. За да отпаднат трябва да има откази под 3% в момента нивото на отказите е 11%, но са спаднали с 4 за година, уточни Захариева.

Борисов ще обсъди с турския вицепрезидент скандала с намесата от Турция

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в Букурещ с вицепрезидента на Турция Фуат Октай, съобщава Нова телевизия. Очаква се Борисов да из...

"Работим с американското посолство да осигурим информираността да няма откази на формални основания", обясни Екатерина Захариева.

България преговаря да бъде включена и в организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Това е темата на срещата с директора на офиса по търговия и индустрия на президента Тръмп Питър Наваро.

„Ще имам среща с главния прокурор на САЩ бар за сътрудничеството между нашите служби, ще разговаряме за добрата новина, че излязохме от „списъка 301”, важен е този списък, става дума за защита на авторските права”, каза още вицепремиерът.

Ще бъдем включени в списъка с държавите, с които ще се преговаря за спогодба за социална сигурност. По данни на външно министерство, спогодбата ще засегне над 400 хиляди души от двете държави.

Захариева: Изказването на Чавушоглу е крайно неприемливо

Преди избори се използва език, който е крайно неприемлив за съседите, заяви външният министър Екатерина Захариева след възникналото дип...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  И тази се оплаква , като Бойко от Банкя - некадърна съм, не мога да бъда на дипломатическо ниво, за това "Кой ми сра в гащите " .
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Щом е ГРОБар, е далавераджия, крадец и национален предател (слуга на чужди господари) . Това произведение на Помак Роско е и джендърско величие .
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Тази продажна мисирка е Соломон №2 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Селска пръчка...
 • ентомолог-морфология,анатомия,цитология,хистология,ембриология и система на БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ 5 ентомолог-морфология,анатомия,цитология,хистология,ембриология и система на БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ преди 4 месеца Профил на трол?
  На тия едно време им викахме "калинки",а сега им викаме ОЧИЛАРКИ!!!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Очиларката сама си не вЕЕерва!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Продажна кучка!
 •  2 преди 4 месеца Профил на трол?
  Хората имат дипломати, ние имаме Захариева.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  А не е ли странно, че ГЕРБ набута парите в ръцете на ходжите , за да си строят още джамии ? Странното е, че ти си една продажна пикла, която и за чеп на каца не става, освен да се разкрачва на всеки !
Нагоре