10 основателни причини защо нуждата от съдебна реформа отпадна

5082
10 основателни причини защо нуждата от съдебна реформа отпадна
Снимка: БГНЕС

Съдебната реформа обедини ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС-ДПС, че и опозицията лае едва доловимо, чак хомеопатично, колкото да подслади политическата хармония.

Новата Конституция се пече бавно, неуловимо изпод магическите писалки на юридически светила, новото ръководство на прокуратурата си ревизира дейността, откакто беше зам.-ръководство и цъка с език, а имунитетите са смело свалени и сложени на трупчета да се веят като чироз.

В тази идилия за какво ни е да продължаваме съдебната реформа? Та ние сме си в нирвана, при това духовното състояние, а не онази шумна упадъчна вокална формация от САЩ, възпяла тийнейджърския дух. Ето какво ще ви убеди да забравите за съдебна реформа и да заживеете добре и весело:

Още: Времето е наше и препуска с 200 км/ч

1. Висшият съдебен съвет дори с изтекъл мандат и очевидна умора работи всеотдадено за изрядното функциониране на правосъдната ни система. При това той е запълнен до голяма степен с хора, които не могат да говорят правилно и са там от едното добро сърце. Представете си, ако следващият Висш съдебен съвет бъде съставен от грамотни хора, даже от истински юристи, дължащи кариерното си развитие изцяло на уменията си? Уау. Венецианската комисия ще си изяде чорапите.

2. Иван Гешев прояви още преди освобождаването си от поста главен прокурор покаяние за старите си прегрешения. Дори да бе останал, сигурно нямаше някога да допусне пак КТБ-та, Осемте джуджета и барселонски криминалета. На практика без съдебна реформа той промени поведението си и прогледна за истинско правосъдие.

3. Жеги са. В горещините не е точно моментът за съдебна реформа, трябва да мислим за здравето си, особено на по-възрастните и на тези с излишни килограми, предразположени към сърдечни и топлинни удари. После тръгват децата на училище, слагаме зимнината и зимата пък става много студено, идва низ от празници. На пролет, живот и здраве, нека да се чуем, ако не вали много.

4. Лаура Кьовеши хвана там някакви измами за 4000 лева. За толкова време работа. Явно просто нямаме чак толкова корупция наистина.

Още: 10 enter-a за натиск

5. Може да се счупи сглобката. Ако харесвате правителствената сглобка, лошо. Ако не я харесвате - пак лошо, защото за тях е голямо наказание да са във властта и да управляват заедно едни с други. Някак си натопорчено е, ако не можеш да си кадруваш съвсем, както си искаш, а и краденето може да събуди завистта на колегата. Голяма мъка е. И ако не харесвате управляващите, сигурно им се наслаждавате как се мъчат.

6. Възраждане искат прокуратура по американски модел, Кирил Петков иска правосъдна система, в която Бойко Борисов ще е в затвора, а Борисов иска обратното. Христо Иванов хем е Махатма Ганди и иска диалог и съгласие с всички, хем при неговата съдебна реформа всички ще лежат зад решетки с екипи на Ювентус. Истината е, че никой не знае как изглежда съдебната реформа, особено на сутринта, след като изтрезнеем и се събудим до нея с махмурлук.

7. Тотално може да ползваме Румен Радев да казва кои са мутри, безродници, войнолюбци, мафия и предатели на националния интерес. Един президент е много по-евтин за народа от цяла система от съдии, следователи, прокурори и Петьо Еврота.

8. Жълтите павета имаха нужда от пренареждане, профилактика, ремонт. Какво стана - след пренареждането имат нужда от още повече пренареждане. И в момента пренареждането почти сигурно ще има нужда от още по-голяма намеса и накрая около Парламента ще ги натрошим и изсипем като жълт чакъл. Просто нямаме капацитет за промени и поправки.

Още: И все пак тя се ротира

9. Научихме се да прощаваме. Дали на политическите си опоненти, дали на звезди, карали пияни, дали на комшията, биещ жена си всяка вечер. Ние прощаваме и не съдим. Оставяме на Господа да го прави.

10. Айде, кажете коя страна по света е нормална, че зорлем да си променяме нашето си правосъдие към неясно какво. Няма, всички са маскари. Айде, де!

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 предизборни проекта, които да трогнат българите и да им обещаят благоденствие

Диалектика на пияния трезвеник

Поздравителен адрес от Дмитрий Медведев до новите македонски управляващи

Половин милион трупа - и сметките на Путин почнаха да излизат

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com