Дългият език на омразата

5824
Дългият език на омразата
Снимка: БГНЕС

Разделението между хората не е като отчуждението, защото се осъществява чрез контакт.

Когато хората се делят на такива и онакива - те не се отдалечават един от друг, а засилват контакта помежду си. Държат непременно и непрекъснато да обясняват на опонентите си, че са малоумни, грешка на природата, невежи, извратени.

Една от най-мощните линии на разделение, това е отношението към гей-прайдовете, които бяха по-нагъсто по случай Месеца на гордостта.

Хомофобските истерии са зрелищна излагация, но и защитниците на прайдовете често влизат в инфантилна аргументация с фашистка категоричност.

Виждали сме например разпенени защитници на човешките права да псуват и проклинат по фейсбук противниците си, като използват аргументи от сорта: “За такива хомофобщини в цивилизована държава щяха да те линчуват! Мястото ти е в затвора да ти разпорят задника, мръсен хомофоб, фашист, изрод, да ми пръднеш на кура, о, неразумни юроде, черво, лайно, апендикс!”

Прайдовете по идея са борба за политически и граждански права. Правата на сексуалните малцинства не са докрай защитени, факт. Този проблем нито е по-голям, нито по-малък от пенсиите или детските градини (примерно), просто съществува и засегнатите го повдигат по някакъв начин. Но малко са хората, които говорят за това конкретно и още по-малко са тези, които се заслушват. Много по-атрактивно и за медиите, и за войнстващите елементи е да се крещи за секс и насилие.

И тези войнстващи групи една друга се подхранват, дават си едни на други енергия и повод за съществуване. Защото е по-лесно и забавно да се надвикваш и да псуваш, да се отвращаваш и омерзяваш, да кажеш - нима това са хора!...

Комичното е, когато видиш, че някои участници в този инфантилен обществен дебат сякаш са се объркали от коя страна да застанат.

Един унгарски евродепутат - Йозеф Сайер, лют хомофоб и борец с джендъризма, преди време беше арестуван в опит да избяга от нелегално гей парти в Белгия. (Нелегално заради нарушения на пандемичните ограничения). После хомофобът с любопитния анус подаде оставка.

В Бургас наскоро един младеж контрапротестираше срещу прайда. За целите на гражданския си протест младежът хомофоб (с оскубани вежди и изваяно тяло) размахваше някакви краставици, които лапаше, галеше, ласкаеше - за да покаже нагледно колко са противни гейовете! Младежът вложи толкова чувство и старание, че нищо чудно и него да го арестуват някъде за неспазване на дистанция.

В този интелигентен разговор се включи и рок иконата Милена Славова.

Тя написа някакъв статус, посветен на отвращението ѝ от “извратеняците” на прайда. След това обиколи медиите да обяснява какво я “взривило” - взривили я колажи в интернет и снимки от други събития, които тя обяснява с неособено подредена мисъл и връзка с действителността. И се огорчава колко много народ я изпонапсувал в интернет (много важно!) - сякаш е очаквала нещо друго.

Цялата джабала се оказа реклама на новия ѝ албум, в който сменила китарите с гъдулки и взела някакви пари от Национален фонд “Култура”.

 

Автор: Сър Гей Бубка, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...