Кой ще върти геврека в световната шофьорска криза

4736
Кой ще върти геврека в световната шофьорска криза
Снимка: iStock

Великобритания и САЩ продължават да регистрират рекорден недостиг на шофьори на тирове, които да транспортират гориво и хранителни продукти. В този брой на “Прас-прес” решихме да ви представим 10 българи, които биха имали успешна кариера на тираджии в Обединеното кралство или Съединените щати.

Слави Трифонов. Много изгоден вариант и за британците, и за американците - наемат един човек, а получават шофьори за два тира. Единият ще го кара Трифонов, а другият, зад него, ще го кара охраната му.

Освен това, Слави няма да излезе от зоната си на комфорт - има седалки за тираджии, по-удобни и от дивана му.

Христо Иванов. Идеален за доставки на бензин. Само че той ще доставя бензина не с тир, а с лодка. Ще дебаркира на пристанището в Саутхемптън и ще доставя приблизително същите тонове гориво, които би доставил и с тир. Просто Ивайло Мирчев няма да е в лодката.  

Сотир Цацаров. Тука всичко е ясно - човекът е роден с името си за тираджия, тоест Цацаров трябва да е “со тир”. Бившият главен прокурор може да тръгне с препълнен тир за Великобритания или САЩ още от България. Разбира се, тирът няма да е препълнен с бензин или с хранителни продукти, а с всички потулени данни за престъпления на управляващите в неговия мандат. В крайна сметка, тия папки няма какво да трупат прах в прокуратурата, добре е да бъдат изнесени от България - без това и Гешев няма да ги ползва.

Бойко Борисов. Последните години работи предимно като шофьор и има натрупан солиден опит зад волана. Тия, които ще го наемат обаче, трябва да имат предвид, че Бойко Борисов върви в комплект с още няколко души. Той ще е водачът на тира, но до него задължително трябва да стои и един шофьор от НСО, който да бутне волана, ако Бойко кривне от пътя. Севделина Арнаудова също ще е в тира - тя ще е залепена за стъклото и ще работи като видеорегистратор. В тира ще е и проф. Анастас Герджиков, който ще е закачен на предното огледало и ще кима като кученце. В кабината отзад ще са Асен Балтов и Костадин Ангелов - те ще работят като аптечка. Но и като подмазвачи - през 5 минути ще казват: “Шефе, твоят асфалт и магистрали са по-хубави”.

Николай Хаджигенов. На човека не му се работи като тираджия - ама, айде, от него да мине - ще се прежали.

Веселин Марешки. Тираджията Марешки ще предлага двойна услуга на британския пазар - едновременна доставка на евтин бензин и на чисто нови дюзи.

Асен Блатечки. Със сигурност той ще се справи по-добре с транспортирането на бензин, отколкото с филма “Бензин”. Освен това, Асен Блатечки бил чут да казва следното: “Да си тираджия е лесно - въртиш волана, кривиш се на митничарите, дремеш в кабинката по границите и лъскаш бастуна на плаката на Драгана Миркович. Това е лесно - хората, които се занимват с тази професия, знаят. Познавам поне 20 човека, които ще карат тир по-добре от най-професионалния тираджия.”

Явор Бахаров. Представяме си как тираджията Бахаров доставя хранителните продукти в магазина и всеки път пита приемчика: “Ти мене уважаваш ли ме?”

Тити Папазов. Папазов е идеален за тираджия, поради една проста причина: той ще доставя всичко много преди дедлайна, защото ще минава с мръсна газ през всички червени светофари. А ако го хванат в нарушение, Тити винаги може да умилостиви катаджията като се разреве. 

Малкия шафьор Фончо. Къде без шафьор номер едно?! Няма грешка, т’ва е тарикатчето, бе - малкия шафьор яша ве Фончо две.

 

Автор: Мирослав Милков, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...