Нов скандален запис на Борисов с Гешев

58765
Нов скандален запис на Борисов с Гешев
Снимка: Чавдар Николов

В редакцията на „Прас Прес“ се получи флашка, която съдържа нов, скандален запис на разговори между Бойко Борисов и главния прокурор Гешев, които обсъждат изборите, международното положение, продължението на промяната, демокрацията в България и още нещо…

***

Борисов: Слушай сега, нямам много време, защото идват избори. Изборите ще са на… не съм решил още кога ще ми е удобно и кога ще съм най-свободен. Като реша, ще кажа на Румбата. Заради тия избори трябва да удариш ПеПе-тата. И тия от „Демократична България“, че много ме дразнят - правят ми се на некви демократи. Не разбраха ли, че в България може да има демокрация само за един човек - за диктатора - тоест за мен.

Гешев: Ами има един скандал, може да го вкараме и у нас. Той е за някакви криптовалути. Некакви „Нексо“ ли са, не помня… Некакви пари на някакъв облак, ама на мене това ми е мъгла.

Борисов: Оооо, крипто! Това звучи модерно.

Гешев: Шефе, само да те предупредя, че аз не разбирам от крипто.

Борисов: Ами ти и от право не разбираш, ама те направих главен прокурор.

Гешев: Ама само да не стане грешка и да удариме некой от наште. Щото ти познаваш много хора от бизнеса…

Борисов: Виж какво, Геши, мойто момче. Те всички са „мои“. Нали знаеш, че аз съм покровителят на бизнеса. Нема бизнес, който да не съм покровителствал поне с 10-20 процента. Нищо! Удари ги, да ме запомнят и другия път да дадат повече!

Гешев: Ами ще видя какво мога…

Борисов: Няма какво да гледаш. Подхвърли им некакви улики. Да бъдем модерни - подхвърли им некакви криптоулики. Събери много криптодоказателства. Ти ги можеш тия работи - даже може да им подхвърлиш и криптонаркотици. Кажи, че са свързани с криптомафията и се занимават с нелегални криптопроститутки. Намери някакви криптошкафчета, да видят какво е! Колкото повече повтаряш крипто, толкова по-неясно е за хората и така качваме процентите пред урните…

Гешев: Еми хубаво…

Борисов: Сега да уточним за каква сума е престъплението. Нека да е нещо голямо, грандиозно, да се запомни. В милиарди. 100 милиарда например. Не, изглежда нагласено, защото е много кръгла сума. Нека да е 95 милиарда. Звучи достоверно. Хората ще завиждат, защото мразят богатите. Виж мен как ме намразиха. А ми видяха само шкафчето, а ако беха видели гардероба… мали!

Гешев: Не е ли много? 95 милиарда са си много чекмеджета…

Борисов: Не е много, Гешев, не е много. 95 милиарда са ми точно! Ха-ха-ха! Сериозно, Ванка, 95 милиарда си е много добре. Аз навремето как построих 500 милиарда магистрали и никой не се усъмни. Никой няма да разбере, ако пуснем Сийчето да го каже. Те са свикнали тя да говори без да разбира. Каквато и глупост да каже, звучи авторитетно.

Приший им го, нека се обясняват как се финансират.

Да видиме сега те „Демократична България“ ли са или са „Дарителска България“?

Гешев: Както кажете, господин Борисов!

Борисов: Така ами! Прасни им голяма гаранция - 1 милион. Ама истински пари, не някакви криптоглупости, че ще донесат някоя флашка, няма да знаем какво да я правим и всички ще разберат, че цифрово сме още аналогови.

Гешев: Добре, шефе! Ще обискираме офисите им и ще кажем, че сме намерили много криптовалута.

Борисов: Добре, но не трябва само валута. Трябва и някакви други ценности, нещо диаманти, или не - по-добре кажете, че сте намерили картини. Ама не някакви евтини, а от известни, големи, от скъпите художници - като Леонардо, Донатело, Рафаело и Моцарт.

Гешев: Не беше Моцарт, а Микеланджело. Четвъртата костенурка е Микеланджело.

В очакване на Доган в Народния и три синджира филми от Максим Генчев

Не е лесно да си актьор или режисьор в България, особено пък в Народния театър. Първо им назначиха за пиар довчерашната депутатка от ДП...

Борисов: Какви костенурки, бе Гешев, говорим за политика, за право. Сериозни неща, а ти се шегуваш.

Гешев: Извинявай, шефе, мислех, че сме сменили темата. Дай да се уточниме последно и да си запиша всичко - ами ако тия от Нексо се окажат чисти?…

Борисов: Никога не признавай! Отричаш докрай! Ще обвиним американците, че са се разбрали. Тия от Нексо са им платили, да им се размине. И ние сме чисти. Пускаш Сийка да се обяснява и докато се разбере кой какъв е, изборите ще са минали. Ей, как лесно се работи с тебе! Ама айде вече вярно стига с тая политика. Да говорим за бизнес. Искаш ли да те направя президент?

 

Автор: Калинка Тодорова, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...