В Исперих приключват с мащабния проект за водния цикъл

3413
В Исперих приключват с мащабния проект за водния цикъл
Снимка: БГНЕС

Община Исперих приключва най-мащабния си проект за водния цикъл на града. Той се финансира от оперативната програма "Околна среда” и е на обща стойност 48 190 848 лева, съобщиха от общината.

Договорът за финансиране бе подписан през 2012 г., но поради обжалвания на обществените поръчки проектът бе разделен на два етапа. Първият от тях започна през юли 2013 г., а вторият - през ноември 2014, а същинските строителни дейности след проектирането и инженеринга - през юни 2015 г.

Болницата в Исперих е обновена за 2 млн. лева

Приключи реализацията на проекта за обновяване и оборудване на болницата в Исперих, съобщиха от общинската администрация. Той е финанси...

По проекта поетапно е изградена и рехабилитирана 46.88 километра канализационна и реконструирана 15.94 километра водопроводна мрежа. С предвидените инвестиционни мерки е постигнато намаляване на загубите на питейна вода до 41.2 на сто, при ниво до момента 58 процента. В изпълнение на проекта е разширена и реконструирана пречиствателната станция за отпадъчни води, като е изградено биологично стъпало.

Чрез реализацията на втория етап от интегрирания проект за водния цикъл на Исперих присъединеността на населението към канализационната мрежа се е увеличило с 8822 жители – 74.82 на сто. Подобрено е качеството на водоподаването на 3713 жители. Гаранционният срок на строителните дейности е осем години.

От общинската администрация отбелязват, че с изпълнението на проекта се осъществява дългосрочната политика на общината за изграждане на цялостен воден цикъл на града, като допълват, че гражданите на Исперих са минали през доста перипетии и неприятности заради разкопаването на улиците и удължаването на сроковете поради обжалванията, но резултатът вече е налице.

Предстои оформянето на документацията и отчитането на проекта, като крайният срок за това е март 2016 г.

Голямо количество земна маса затрупа работник в Исперих

Голямо количество земна маса е затрупало работник в Исперих, предаде агенция „Фокус”. Сигналът е подаден в МВР-Разград око...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com