X
 
 

Как да изберем най-вкусната диня в магазина

8737 0
Как да изберем най-вкусната диня в магазина
Снимка: Pixabay.com
Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод ни разхлажда в горещите дни и е един от любимите плодове на много хора. Но динята крие в себе си много повече. Тя е един от най - вкусните и полезни летни плодове. Съдържащ изключително много вода, този плод е използван като източник на вода в пустините. В света има повече от петстотин сорта диня, между които можете да избирате. Знаехте ли, че освен червена, има розова, жълта, бяла и оранжева диня. Също така съществуват и дини без семки. Страхотно, нали?

След като ви запознахме с ползите на динята, ще ви разкрием как можете да изберете правилната диня в магазина.

5 причини да обичаме диня

Огромните плодове, символ на горещото лято, вече могат да бъдат видени във всяка градина, супермаркет или просто на пазара. И това е по...

Тъй като динята има много дебела кора, понякога може да бъде много трудно да разберете какво се крие под нея. А колко разочароващо би било да купите диня, която не е вкусна или добре узряла? Ето защо е добре да знаете някои хитринки, които ще Ви помогнат да избирате диня в магазина.

Като за начало, погледнете дръжката на плода. Ако той е добре узрял, дръжата трябва да е суха и спаружена. Ако динята все още е зелена, дръжката е свежа и зелена и е добре да бъде оставена още няколко дни, докато узрее напълно.

Следващия трик, за който вероятно сте чували, е почукване по динята. Ако чуете глух звук, вероятно плодът не е добре узрял. Звукът, който трябва да чуете е чист и ясен. Той трябва да ви покаже, че вътрешността на динята е плътна и узряла.

Също така можете да обърнете внимание на петната, върху динята. Зрялата диня се характеризира със зелен цвят и бели петна. Ако петната по нея са жълтеникави, то най-вероятно на динята и е нужно още време докато стане годна за ядене.

Шокиращите последствия от яденето на диня

Динята е вкусен и освежаващ плод, който е много често консумиран през лятото. Той съдържа само 46 калории на 100 грама, но е с високо ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...