Как да направите перфектния бургер според майстор готвач!

5334
Как да направите перфектния бургер според майстор готвач!
Снимка: iStock

Макар че бургерите са просто ястие, те са водещи в списъците на хората с любими храни. Съставките, които ще ви трябват са: сол, пипер, чесън, сирене, яйце, кисели краставички, маруля, домати, кетчуп и горчица, и мляно месо. Естествено ако обичате други подправки или сосове може да добавите.

КАК ДА ПРИГОТВЯМЕ БУРГЕРИ НА СКАРА

ИЗБИРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО СУРОВОТО МЕСО: В магазина за хранителни стоки свежестта е най-важният фактор. Попитайте месаря за прясно смляно месо и избягвайте да купувате предварително оформени питки. Приберете суровото месо в хладилник възможно най-скоро и го съхранявайте в пликче с цип, за да избегнете изтичането на сокове върху други храни и замърсяването им. Не оставяйте суровото смляно говеждо месо на стайна температура за повече от два часа.

Рецепта за домашен бургер

ЗАГРЕЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО СКАРАТА СИ: Загрейте грила си на средно висока температура или на 190 градуса по Целзий. Ако използвате грил с дървени въглища, подредете повече въглища от едната страна, за да увеличите топлината, а от другата страна оставете по-малко въглища (за да ги използвате за индиректно готвене). При газовия грил използвайте всички горелки, за да увеличите температурата до необходимото и след това изключете едната част, когато сте готови да готвите. След това леко намажете решетките с масло.

ОФОРМЕТЕ СМЛЯНОТО МЕСО: Оформете смляното говеждо месо (или каквото сте избрали) на свободно оформени питки. Вашата кайма трябва да има неравни ръбове и никога не трябва да бъде прекалено сгъстена или преработена.

ОВКУСЕТЕ БУРГЕРИТЕ: Държейки бургера над скарата, използвайте предпочитаната от вас смес от сол, билки или подправки, за да овкусите едната страна. Поставете подправената страна надолу и подправете другата страна (обърната нагоре) над скарата. Като подправяте над скарата, излишната подправка попада върху горещите скари или въглища и известява всички съседи, че печете страхотни бургери!

Лесни бургери за вечеря

ИЗПЕЧЕТЕ БУРГЕРИТЕ СИ НА ГРИЛ: Покрийте грила и изпечете бургера за около три-четири минути. След това разтворете капака и внимателно обърнете бургера, като го преместите на по-хладната страна (ако използвате грил с дървени въглища). Не притискайте бургера с шпатулата, тъй като това ще изтласка соковете. След като обърнете бургера, леко го подправете за трети път. Покрийте грила и изпечете бургера за още две минути.

ДОБАВЕТЕ ТОПЕНО СИРЕНЕ: Отворете грила и добавете топено сирене. Затворете грила за последен път за около две минути, за да може сиренето да се разтопи. След като бургерът достигне вътрешна температура от 60 градуса по Целзий, извадете го от грила и го поставете на дъното на препечена кифла. Сложете желаните от вас сосове и се насладете!

ДОБАВЕТЕ ВАШАТА ЩИПКА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ:

Свежите и домашно приготвени сосове могат да изведат бургера на следващото ниво. Майстор готвачът препоръчва да си направите чеснов сос айоли или да съчетаете плодов конфитюр с пикантен сос. Помислете и за добавяне на зеленчуци на скара като сотирани гъби, карамелизиран лук или чушки на скара. Ако предпочитате храната да е пикантна, добавете малко пресен кориандър и чушки халапеньо или малко лют сос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Оригинална картофена салата с готварска сметана: Става превъзходна

Пушени ребра с боб: Ще си оближете пръстите

Картофени кюфтенца с тиквички: Истинска наслада

Агнешкото ще е още по-сочно, ако му добавите тази съставка

КРЕМ супа от тиквички: Не сте яли по-вкусна

Здравословна салата от червено цвекло и орехи

Как се прави традиционният родопски клин?

Ако искате козунакът да е и пухкав, и на конци, ТОВА е рецептата

Ето как се прави перфектната застройка за супа

Без месене, но с конци: Тази рецепта за козунак е хит в мрежата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com