Кои са най-добрите сосове за печеното свинско?

31732
Кои са най-добрите сосове за печеното свинско?
Снимка: iStock

Зимата е най-подходящият сезон за печено свинско и вино, споделени с приятели покрай игривите езици на пламъците в камината. За да се насладите максимално на всяка хапка и да не ви омръзне менюто, ще ви помогне разнообразието от сосове за печено свинско, които правят всяко блюдо уникално и различно. Сосовете придават неповторим аромат към късчето месо в чинията ви, като с това ви помагат да изненадвате всеки път гостите си, макар да сервирате на практика винаги печено свинско. Открийте кои са едни от най-добрите сосове за печено свинско и се насладете на кулинарното пътешествие от вкусове и аромати, което сме ви приготвили.

3 съвършени предложения за сосове за печеното свинско

1. Винено вълшебство

Този сос превръща всяко късче месо с гурме удоволствие, а времето, което ви е нужно за приготвянето му, е само 15 минутки. Не са необходими и много съставки – чаша червено вино, чаша и половина местен бульон, глава лук и 3-4 чаени лъжички брашно е всичко, което ви е нужно. Приготвя се лесно и бързо – лукът се запържва до златисто, добавя се с бъркане брашното, което също трябва да се запържи, и след това се прибавят едновременно виното и бульонът и сосът се вари до сгъстяване – общо само около 15-20 минутки и е готов за поднасяне с късче ароматно свинско.

Свинско в буркани – най-сполучливата рецепта, която всеки трябва да знае

2. Ин и ян

Сладко и кисело – ин и ян – двете страни на монетата, които са толкова различни, но не могат една без друга. Този сладко-кисел сос ви обещава пътешествие до Китай, която е родината му, и неповторима наслада за сетивата. Приготвя се толкова бързо и лесно, както и с толкова малко съставки, които ще откриете у дома си, че ще останете приятно изненадани. Необходими са ви само по 200 гр. оцет и захар, 100 гр. кетчуп, щипка сол и лъжичка брашно. Като последователност при приготвянето се спазва следната – първо се слагат оцетът и захарта, когато тя се разтвори, се добавят останалите съставки, разбърква се добре и се оставя да заври. Лесно, нали? А вкусът, който ще добавите в чинията си с това кулинарно вълшебство, го нарежда сред най-добрите сосове за печеното свинско.

Колко време се вари свинското месо, за да бъде крехко и сочно?

3. Гъбена наслада

Гъбите традиционно се използват при приготвянето на сосове за месо, но тази рецепта е толкова пухкава и различна, че ще останете още по-приятно изненадани, а небцето ви – жадно за още. Необходими са ви четвърт килограм гъби, чаша прясно мляко, няколко лъжици сметана, 2 лъжици брашно и 50 гр. масло. Гъбите се сваряват в подходящ съд и се изваждат от него, когато омекнат, като не трябва да изхвърляте пуснатия от тях бульон, тоест водата, в която сте си сварили. Брашното се запържва с маслото в друг съд, към него се добавят сметаната, прясното мляко и малко от бульона, в който сте варили гъбите. Когато заври, самите гъбки следва също да цопнат в сосчето. Ароматът му е съвършен, а вкусът, който придава на месото, го прави един от най-добрите сосове за печеното свинско на масата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Великденски сладки с майонеза – няма да повярвате колко са вкусни

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Сочни шницели от свинско филе: Стават страхотни

Постна КРЕМ супа с червена леща

Огретен с патладжан и сирене със заливка

Тази традиционна баклава е любима на нашите комшии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com