Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта за домашен хляб за сандвичи

30 декември 2020, 11:08 часа

На пазара може да откриете огромно разнообразие от всякакъв вид хляб, който можете да превърнете в сандвичи, но нищо не може да се сравни с класически хляб за сандвичи, приготвен у дома. Ако искате да си приготвите сами хляб за сандвичи, ето рецептата, от която се нуждаете:

Необходими продукти:

 ¾ чаша мляко

½ чаша вода

3 чаши бяло брашно

1 чаша пълнозърнесто брашно

3 супени лъжици захар

1 супена лъжица сол

1 супена лъжица суха мая

6 супени лъжици масло, разтопено.

ЛЕСНА ПИЦА С ФИЛИИ ХЛЯБ

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 ° С. Намажете тава за хляб с незалепващ спрей.

2. В малка тенджера загрейте млякото и водата на слаб огън, докато станат топли на допир.

3. В купата на електрически миксер, снабден с кука за тесто, смесете универсалното брашно с пълнозърнестото брашно, захарта, солта и маята на ниска скорост, докато се смесят добре.

4. Добавете топлата млечна смес, както и 4 супени лъжици от разтопеното масло. Смесете на ниска скорост, докато тестото придобие еднороден вид, около 4 минути. Смесете на средна скорост, докато тестото стане гладко и започне да се отделя от купата, още 3 минути.

5. Поставете тестото в подготвената тава за печене. Покрийте с влажна кърпа и оставете тестото да втаса, докато удвои размера си, около 1 час.

6. Намажете тестото с останалото разтопено масло и печете до златисто кафяво, 25 до 30 минути. Охладете напълно, преди да го нарежете и сервирате.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес