Рецепта за ягодов сладкиш, с който да зарадвате цялото семейство

11271
Рецепта за ягодов сладкиш, с който да зарадвате цялото семейство
Снимка: Unsplash

Искате да приготвите десерт с пресни плодове за сезона? Не се тревожете - ние сме насреща с тази рецепта за ягодов сладкиш от сайта  sugarspunrun.com. Вярваме, че цялото семейство ще я хареса, а единствено предупреждаваме да проверите дали хората, които ще консумират рецептата нямат хранителни алергии или непоносимост към някои от продуктите в нея. 

Продукти:

1 кг пресни ягоди измити, отстранени стъбла, на четвъртинки 

3 супени лъжици захар

За сладкиша:

2 чаши брашно 

¼ чаша захар

1 супена лъжица бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

6 супени лъжици масло 

½ чаша студена заквасена сметана

⅓ чаша студено мляко

Домашна сметана:

1 ½ чаши заквасена сметана 

½ чаша пудра захар 

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Приготвяне:

За най-добри резултати препоръчвам да охладите маслото си във фризера за около 15 минути преди да започнете. Студеното масло дава леки, маслени сладкиши. Охладената метална купа също ще направи разбиването на сметаната ви по-лесно и бързо, така че макар да не е задължително, би било полезно да поставите такъв във фризера в този момент, за да можете да го използвате за вашата сметана.

Започнете с подготовката на ягодите. Поставете нарязани ягоди в средно голяма купа и добавете 3 супени лъжици захар. Разбъркайте добре и оставете настрана, за да могат да станат хубави и сочни, докато приготвяте вашите сладкиши.

За сладкиша:

Загрейте фурната и застелете лист за печене в тава. 

В голяма купа смесете брашно, захар, бакпулвер и сол и разбъркайте, за да смесите. Използвайте ренде, за да настържете студено масло в сухите съставки. Разбъркайте, докато сместа наподобява груби трохи. Добавете  сметана и мляко и с помощта на лъжица или шпатула разбъркайте, докато съставките се комбинират. Не прекалявайте с тестото, а разбърквайте, докато започне да се слепва. Прехвърлете тестото за сладкиши на набрашнена повърхност и работете тестото заедно с ръце, като добавите още брашно, ако е необходимо тестото е лепкаво. След като тестото е сплотена топка, сгънете го наполовина върху себе си и с ръце внимателно изравнете слоевете. Завъртете тестото, след което отново сгънете наполовина. Повторете тази стъпка 5-6 пъти, като внимавате да не преуморявате тестото. С ръце внимателно изравнете тестото . Изрежете сладкиши. Поставете сладкиши върху подготвен лист за печене, на разстояние. След като изрежете от тестото възможно най-много тестени изделия, следва  четка с допълнително сметана и поръсване щедро със захар. Печете на макс за 14-15 минути или докато върховете и дъната на сладкиши започват да стават леко златистокафяви.

Ягодови палачинки - изкушение, което трябва да опитате

Вече е време по дворовете на село да започнат да се показват узрели ягоди - пресни, сочни и прекрасни. В тази статия ще ви представим к...

Пригответе бита сметана, докато сладкишите се охлаждат.

Бита сметана:

Комбинирайте сметана, пудра захар и екстракт от ванилия в голяма купа (ако сте охладили купа преди да започнете, използвайте я сега). С помощта на електрически миксер разбийте съставките на ниска скорост, постепенно увеличавайки скоростта до висока и разбийте, докато се образуват твърди връхчета. 

За да сглобите сладкиша:

Нарежете охладените сладкиши наполовина и поставете долната половина с изрязана страна нагоре върху чиния. Разбъркайте ягодите си още веднъж (те вече трябва да са хубави и сочни) и залейте една питка наполовина обилно с приготвените ви ягоди и след това с купчина домашна бита сметана. Нагоре разбийте сметаната с горната половина на вашия сладкиш, а след това отгоре с допълнителна сметана и накрая допълнителни ягоди. Сервирайте веднага след сглобяването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com