400 русенци поискаха да дишат чист въздух

640
400 русенци поискаха да дишат чист въздух

Близо 400 души се събраха на площада пред общината в Русе, за да настояват за чист въздух. Това е втори протест, около месец след първия, на който хората вече настояват държавата да се намеси срещу системните обгазявания на града.

Протестиращите приеха декларация, адресирана до премиера Бойко Борисов, екоминистъра Ивелина Василева и омбудсмана Мая Манолова, в която искат контрол от страна на правителството и експерти от екоминистерството да вземат мерки за чистия въздух. Тази сутрин в града отново миришеше на бакелит, което напълно изчерпа търпението на хората, предаде БГНЕС.

Русенци: Обгазяването на града ни причинява неврологични проблеми

Днес (10 октомври) от 18:00 часа жителите на Русе ще излязат на пореден протест срещу обгазяването на града. По думите на жителите на ...

Над 120 души са се подписали в интернет допитване, в което се предлага като крайна мярка да се блокира Дунав мост. Обмисляни са варианти да се протестира пред завода за автомобилни части, който е визиран от екоинспекцията като основен замърсител, но везните натежават към затваряне на моста. Хората са категорични, че ще се борят с всички позволени от закона средства, за да могат децата им да дишат чист въздух.

Снимката е архивна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе