Абитуриенти от Русенско декларират здравното си осигуряване

597
Абитуриенти от Русенско декларират здравното си осигуряване
Снимка: Actualno.com

Около 1500 младежи, които тази година са завършили средното си образование в Русенския регион трябва до 25 юли да подадат в офиса на НАП в Русе декларация образец 7 за своето здравно осигуряване.

Младежите трябва да плащат само здравните си осигуровки до постъпването на работа, а бъдещите студенти до записване във висше учебно заведение, редовна форма на обучение в страната или чужбина, съобщават от НАП- Русе.

30 000 проверки се очакват до края на летния сезон по Черноморието

30 000 проверки ще бъдат извършени от инспекторите на НАП до края на летния сезон по Черноморското крайбрежие. Освен познатите контро...

До 25 август те следва да внесат първата си вноска за месец юли в размер на 16,80 лв, а за месец август – до 25 септември и т.н., за да не загубят здравно-осигурителните си права.

Лице, което не плати осигуровките си за здраве в рамките на 3 месеца за период от 36 месеца, губи пациентските си права, напомнят от НАП. Допустимо е вноските да се платят и за двата месеца наведнъж, но върху сумите ще бъде начислена лихва за периода.

Преди плащането, важно условие, е да бъде подадена посочената декларация образец 7 в офис на НАП по постоянен адрес на задълженото лице в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца на възникване на задължението му за осигуряване. Здравните вноски се превеждат по отделна сметка, указана във всеки офис на НАП, с код за плащане: 56 11 11.

Ако все пак младежите пропуснат да внесат навреме своите здравни осигуровки, преди да го направят е задължително да проверят актуалния размер на вече начислената лихва за забавяне. Това може да стане в офисите на приходната агенция или от нейния сайт в рубриката „Справка за здравноосигурителен статус“, пише Топновини.

НАП: Собственици на луксозни коли дължат 1.1 млн. лв.

При приключилите досега 31 ревизии на доходи на собственици на луксозни автомобили данъчните са установили 1.1 милиона лева допълнителн...

На тел. 0700 18 700  на цената на градски разговор от цялата страна може да се направи консултация за размерът на дължимите здравни вноски. Услугата е автоматична и изисква въвеждане на ЕГН чрез клавиатурата на телефона, съобщават още от НАП- Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе