X
 
 

Блестящо представяне на Общински младежки дом - Русе на летен фестивал в Италия

3271 0
photo of Блестящо представяне на Общински младежки дом - Русе на летен фестивал в Италия
Снимка: Община Русе
Танцово студио „Импулс”, мажоретен състав „Екстрийм“ и вокална група „Приста” към Общински младежки дом – Русе се представиха отлично на Х Международен летен фестивал Meet the tradition в Монтекатини Терме, Италия. В тазгодишното издание се включиха 19 групи от България, Испания, Израел, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, САЩ и др.

Фестивалът се проведе в две вечери, като първата участниците представиха атрактивно дефиле по главната улица на град Монтекатини Терме. Българската група развя националния трибагреник и знамето на Община Русе, а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници от България. В първата концертна вечер момичетата от балет „Импулс” с хореограф Петя Бонева се представиха с различни танци на съвременни песни, които бяха аплодирани от публиката. Мажоретките от „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова представиха различни композиции и бяха едни от най-атрактивните участнички във фестивала, а вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска покори сърцата на публиката с разнообразен репертоар от български и италиански песни.

През втората фестивална вечер съставите се представиха с фолклорна програма, с която развълнуваха, впечатлиха и докоснаха сърцата на цялата публика.

При награждаването на участниците и техните ръководители – с плакет, купа и грамота, директорът на фестивала Роберто Кастелини покани русенци да участват във фестивала и през 2020 г.

Деца ще изучават с ново помагало флората и фауната в Русенска област

Регионален исторически музей - Русе подготви и отпечата новото екоМУЗЕЙНО помагало за часовете по музейна педагогика. Богато илюстрован...

„Русе се представи вдъхновяващо, с истинско присъствие на сцената. Благодарим на Община Русе, на Общински младежки дом – Русе, че ни подарихте това вълнуващо преживяване”, заяви артистичният директор на фестивала Светлана Руменова.

Специално внимание към русенската група показаха лично кметът на Монтекатини – Лука Барончини и заместникът му по сигурността Емилиано Кориери, които поздравиха ръководителите и децата за прекрасното представяне на фестивалната сцена.

Извън фестивалната програма, децата разгледаха част от красивата и топла Италия като посетиха Венеция, Флоренция и прекрасните кътчета на Монтекатини Терме. Участието във фестивала Meet the tradition стана факт, благодарение и на подкрепата на Община Русе и общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители