X
 
 

Математици от Русе представят информационни технологии в образованието

597 0
photo of Математици от Русе представят информационни технологии в образованието
Снимка: МГ "Баба Тонка"
Ученици от различни краища на България демонстрираха иновативни идеи в областта на математиката и икономиката на 7 и 8 февруари в София. Столицата бе домакин на Националния кръг на известния Международен конкурс МITE 2019 – Методология и информационни технологии в образованието. Надпреварата се проведе във Висшето училище по застраховане и финанси в София. Регламентът повелява мозъчната атака да премине през три етапа  – задочен, национален и накрая - международен. 

Математическа гимназия „Баба Тонка” – Русе участва на националното ниво на конкурса с класирани 8 ученици, представящи 6 проекта в пет направления. Авторитетното академично  жури определи участниците, които да представят страната на Международния кръг на конкурса, който ще се проведе в Москва през месец май. Русенските ученици завоюваха това право със спечелените пет първи и  едно второ място.

Къщата на Калиопа или как Русчук се превърна в модерния Русе

Една от емблематичните сгради от архитектурното и културно наследство на Малката Виена – град Русе, е Къщата на Калиопа. Тя е пос...

Наградите бяха завоювани с проекти за: 3D образователна игра за изучаване на ноти „3D MuSic“ и Геометрични фигури в направление „Геометрични миниатюри“; Колекция от класически игри в направление „Електронен тематичен журнал“; История на логическите игри в направление „История на математиката“; Система за адаптация към климатичните промени в направление „Модели на реални процеси в природата и обществото” и Интелект на масите в направление „Математика в професионалната дейност”. Те работиха под вещото научно ръководство на Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...