Немски каналджия и нелегални емигранти бяха съдени в Русе

2908
Немски каналджия и нелегални емигранти бяха съдени в Русе
Снимка: БГНЕС

Каналджия и нелегални емигранти са осъдени в Русе. Каналджията е германски гражданин на 39 г., роден в Ливан и с основно образование. На 17 септември 2015 г. той бил заловен на ГКПП „Дунав мост“ при опит да предве незаконно през границата ливанска гражданка и едногодишната й дъщеря, информира Topnovini.bg.

За стореното каналджията бил наказан с 3 години условно и 5 г. изпитателен срок, както и 1 000 лева глоба. Естествено, за да бъде съден, на каналджията са назначени преводач и адвокат, за които плащат българските данъкоплатци.

В Русе осъдиха 19 нелегални емигранти в едно дело

19 нелегални емигранти, всички от Ирак, бяха осъдени в Русе. Това се случи, тъй като на 7 април 2015 г. те направили опит да преминат о...

Наказанието му било договорено в спорпазумението, което той сключил с прокуратурата.

Това направили и нелегалните емигранти, които били заловени на различни дати. Единият от тях бил турски гражданин, който влязъл законно в България, с неоходимата виза. Опитал обаче да напусне страната през ГКПП „Дунав мост“ на 5 септември, ползвайки гръцки документи и представяйки се за гръцки гражданин.

По снимката в новите си документи обаче бил разпознат като човека, който влязъл с турската виза и която отговаряла на действителната му самоличност. Той е осъден на 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и на 300 лева глоба. Гръцките документи се отнемат в полза на държавата, а турските се връщат на престъпилия закона техен собственик.

Осъдени са и още двама нелегални емигранти, които твърдели, че са от Сирия, но, както в много подобни случаи, нямали необходимите документи, с които да го докажат. Те опитали да напуснат България на 14 септември 2015 г., ползвйки фалшиви испански лични карти. Техните собствени „документ“ пък били копия на сирийски лични карти, които нямат никаква правна стойност и на практика не представляват документ за самоличност.

Емигранти пратили 82,7 млн. евро за месец на близките си у нас

Българите, които живеят и работят в чужбина, са изпратили на близките си в България 82,7 млн. евро през май, показват последните данни ...

Двамата са съдени в отделни процеси, които приключили с признание на вината и подписване на споразумение с прокуратурата. Не е посочено, дали те са част от група, тъй като още няколко души са опитали да преминат от България в Румъния при Русе на 14 септември, притежавали са фалшиви испански лични карти и копия на такива от Сирия.

В случая единият нелегален емигрант е мъж, а другият жена, като и двамата са само с основно образование. Те, както и останалите, спипани на 14 септември, били осъдени на 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок и 300 лева глоба.

Испанските документи се отнемат в полза на държавата, а нищо не означаващите копия на „сирийски“ такива се връщат на тези, които са ги носели в себе си.

Всички описани закононарушители получили преводач за процесите срещу тях, както и служебен защитник, за които плаща българския данъкоплатец.

Унгария с програма, по която плаща на млади емигранти да се завърнат в страната

Унгарското правителство развива програма, по която млади изселници получават по 320 евро на месец за година, ако се завърнат в родната ...

По време на изпитателния срок на наказанията им, възпитателната работа с престъпниците е възложена на служителите от отдел „Миграция“ при Областната дирекция на МВР в Русе. Споразуменията имат последиците на влязла в сила присъда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе