X
 
 

Нов случай на африканска чума в Русенско

729 1
Нов случай на африканска чума в Русенско
Снимка: Getty Images/Guliver
Нов случай на африканска чума по свинете е установен в област Русе. Това бе съобщено днес на заседание на Областната епизоотична комисия, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Положителната проба е установена при отстреляно диво прасе в землището между селата Пепелина и Широково, община Две могили. Вече е издадена заповед на Изпълнителната агенция по горите, с която са определени съответните зони за забрана, а месото от отстреляното животно е иззето и загробено. Мястото също е дезинфекцирано.

Пенчо Милков към възрастните хора: Винаги се зареждам с положителна енергия от вас

Кандидатът на "БСП за България" за кмет на Русе Пенчо Милков  присъства днес на Двадесет и третия фестивал на любителското изкуств...

На епизоотичната комисия стана ясно също, че през миналата седмица е постъпил сигнал за отглеждани домашни прасета в квартал „Средна кула“ в Русе. След съвместна проверка на служители от Областната дирекция на МВР и Дирекцията по безопасност на храните обаче не са установени такива.

Междувременно е приключила и заключителната дезинфекция в свинекомплекса в село Голямо Враново. В понеделник от Областната дирекция по безопасност на храните са взели проби, които да проверят ефекта от извършената дезинфекция. Резултатите от нея все още не са ясни. Когато те станат известни ще приключи цялата процедура, съгласно действащите указания и разпоредби.

Actualno.com

Етикети:

  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 4 месеца Профил на трол?
    Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично. Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2019). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование. Потърпевш от полицията и военните, лекари и граждани.
Последно в Актуално