Русе почете Вики, чака съд и възмездие, неофициално се говори за заподозрян

7598
Русе почете Вики, чака съд и възмездие, неофициално се говори за заподозрян
Снимка: Actualno.com/Елин Андреев

На площад "Свобода" в Русе пред Паметника на свободата се събра хилядно множество, за да почете паметта на убитата журналистка Виктория Маринова, съобщи кореспондентът на Actualno.com от града. 

Мълчалив гняв се четеше в погледите на потомците на баба Тонка, дошли да изразят своята съпричастност към мъката на нейните близки. Час преди обявеното начало на бдението хора със свещи в ръка търпеливо чакаха, за да положат цвете пред снимката на Виктория.

Бдение за Виктория Маринова и в Стара Загора

Няколко десетки граждани и почти цялата журналистическа гилдия се събраха в градинката на Пингвините на бдение в памет на жестоко убита...

Русенци се надяват на бързо и справедливо разследване. Приятели на журналистката организират крос на 9 октомври по маршрута, където е бягала за последно.

Все още няма задържан за убийството на младата жена. В разкриването на бруталното убийство са включени експерти, криминолози и психолози, съобщи на 8 октомври в Русе вътрешният министър Младен Маринов. Проверява се целия криминален контингент, за който има сведения, че е способен на подобни деяния. Продължават да се търсят и свидетели. Проверява се видеонаблюдението в целия град.

Разследващите работят по всички версии. Една от тях е, че телевизионната водеща Виктория Маринова е била убита заради пилотния епизод на предаването "Детектор", в който тя анонсира разговор с журналиста Димитър Стоянов от "Биволъ" и румънския му колега Атила Биро по аферата "Джи Пи Гейт", където има сериозни съмнения за корупция с еврофондове. Криминалистите не изключват напълно вероятността жестокото престъпление да е извършено заради работата на Маринова, но на по-късен етап е възможно тази версия да отпадне, заявяват разследващите. Мястото на местопрестъплението се ползва основно за бягане и разходки. Досега там не са извършвани подобни жестоки престъпления. На цялата зона се правят огледи, а предстои да бъдат поставени и камери за видеонаблюдение навсякъде. Полицията и местните власти призовават хората да помогнат на следствието.

Във Facebook обаче вече има възмущение заради вида на главен инспектор Николай Кожухаров, който ръководи полицията в Русе. На по-долната снимка става ясно защо се появиха ехидни реплики по негов адрес.

Пловдив почете паметта на зверски убитата Виктория

Десетки пловдивчани се събраха на бдение в памет на жестоко убитата журналистка от Русе Виктория Маринова. Със запалени свещи и снимки ...

Засега няма задържани заради бруталното убийство, но вече неофициално вървят слухове, че има заподозрян. Със сигурност обаче е ясно, че намереното ДНК на мястото, където беше открит трупът на Виктория, не съвпада с ДНК на нито един от най-известните престъпници в България, свързани с изнасилвания.

Още не е ясно кога ще бъде погребана Виктория, тъй като разследващите продължават работа по търсене на улики, които да помогнат за разкриването на престъплението.

Междувременно председателят на 73-та сесия на Общото събрание на ООН Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъди убийството на Виктория Маринова и също изрази сериозна загриженост относно изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги. Това бе обявено на брифинг от официалния представител на председателя на сесията на Общото събрание на ООН Моника Грейли.

"Мария Фернанда Еспиноса Гарсес осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова и подчертава значението на свободата на печата и необходимостта журналистите да могат да изпълняват професионалните си задължения свободно и безопасно", заяви Моника Грейли, като добави, че Гарсес "осъжда сексуално насилие и подчерта необходимостта от безкомпромисно противодействие на актовете на сексуална агресия и насилие."

Граждани почетоха убитата Виктория Маринова с бдения в цялата страна (ВИДЕО)

С бдения в цялата страна граждани почетоха паметта на убитата по особено жесток начин в Русе журналистка Виктория Маринова. На площад ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе