X
 
 

Скаути ще докажат уменията си в гребна регата по река Дунав

874 0
photo of Скаути ще докажат уменията си в гребна регата по река Дунав
Снимка: Клуб "Приста-скаут"- Русе
21 младежи между 15 и 19 г. от Русе потеглят на гребен поход по Дунав на 19 юли. Регата е част от проект „Личностно развитие и насърчаване на лидерските умения посредством скаутския метод“ (SCOUT), който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе - град на свободния дух“, с подкрепата на  Фондация „Еконт“.

Скаутите и техните приятели ще тръгнат от село Пиргово, а целта им ще бъде на три етапа да достигнат село Ряхово. Участниците ще бъдат разделени на три самостоятелни групи (патрули) като всяка група ще трябва да избере „капитан” и да направи собствен график и план за изпълнение. Младежите ще трябва сами да определят ролите си в патрула и да разпределят задачите и отговорностите си. С всяка отделна група ще има сертифициран водач на гребния поход (съгласно действащото законодателство всеки гребен поход трябва да бъде ръководен от правоспособен водач на малък кораб, да бъде осигурена придружаваща моторна лодка, както и да бъдат уведомени компетентните органи – Гранична полиция и Дирекция „Речен надзор”). Водачът ще бъде правоспособно лице над 18 г. – член на екипа по проекта или доброволец от скаутския клуб. 

Екоскаути помагат на дървета в Морската градина във Варна

Днес в морската ни столица ще се проведе една добра инициатира, която има за цел да активизира местните младежки общности да опазв...

Младежите ще гребат в рафтинг лодки (6-8 души), докато ръководителите ще гребат самостоятелно с каяци. През първия ден младежите ще се разпределят по патрули, ще изберат водача на патрула, ще си разпределят задачите и план за действие.

Освен гребната регата през следващата седмица скаутите ще имат и обучение по алпийски техники. Сертифицирани инструктори от СТПД „Академик” ще проведат подготовката на децата и младежите в областта на алпинизма, спелеологията, спасителното дело и първата до-лекарска помощ. Тя ще спомогне и за развиването на редица умения у децата и младежите – изграждане на доверие в хората от екипа, способност за работа и вземане на решения при стресови ситуации и ще позволи на децата да преодолеят своите страхове, като се изправят срещу тях.

В началото на септември младежите ще имат и обучение по комуникационни умения и ще подготвят презентации на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...

Последно в Актуално