X
 
 

В "Дунарит" ще бъде възстановен производственият процес след пожара

675 0
В "Дунарит" ще бъде възстановен производственият процес след пожара
Снимка: БГНЕС
На 30 септември ще бъде възобновено производството във военния завод „Дунарит” АД, съобщиха от ръководството на предприятието. Работниците ще бъдат допуснати до работните си места. Все още огледите не са започнали.

Заводът има договорени поръчки, които трябва да се изпълнят в срок. Производството ще се разпредели в други подходящи помещения на завода, защото в огнището на пожара оборудването е доста силно пострадало. Собственикът на военното предприятие Емилиян Гебрев заяви, че на мястото на изгорелия цех ще бъде построен нов, по-модерен. Причината за пожара е предизвикан от дефект в двигателя на стара производствена машина.

Пожарът в "Дунарит" възникнал от фабричен дефект в оборудването, смята ръководството на завода

Пожарът във военния завод "Дунарит" е напълно изгасен и няма опасност за населението, но все още не са ясни причините за възникването н...

Днес в изгорелите помещения ще влязат и разследващите органи. Причините за инцидента се изясняват под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе. Компетентните органи успокояват населението на района, че в сградата няма тлеещи огнища, както и замърсяване на въздуха.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално