В Русе осъдиха 19 нелегални емигранти в едно дело

3972
В Русе осъдиха 19 нелегални емигранти в едно дело
Снимка: Thinkstock

19 нелегални емигранти, всички от Ирак, бяха осъдени в Русе. Това се случи, тъй като на 7 април 2015 г. те направили опит да преминат от България в Румъния без разрешение на граничните власти на ГКПП „Дунав мост", съобщава Topnovini.bg.

За разлика от повечето предходни случаи, когато подобни опити правят основно мъже, този път в групата има и няколко жени. Сред възрастните на граничния пункт са заловени и трима непълнолетни. Важно в случая е, че нито един от 19-те не е притежавал редовни документи. Те са носели само копия на иракски лични карти и паспорти.

Двойно повече емигранти от България и Румъния във Великобритания

Великобритания регистрира двоен скок в броя на имигрантите от България и Румъния за една година. Официалната британска статистика соч...

Всички се признали за виновни и сключили споразумение с прокуратурата, в което били договорени наказанията им. Ненавършилите 18 години получили по 3 месеца условно, с 1 година изпитателен срок, както обществено порицание, като това наказание ще се изпълни чрез прочитане на присъдите по общинското радио.

Пълнолетните пък били осъдени на по 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и 120 лева глоба. Те ще трябва да покрият и разноските по делото. Възпитателната работа с нелегалните емигранти за срока на условното им осъждане е възложена на Дирекция „Миграция” при МВР.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

За десетилетие емигрантите са инвестирали в България 12 млрд. лв.

12,2 млрд. лева вкараха у нас българите, живеещи и работещи в чужбина през последното десетилетие, сочат изчисления на база данните на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе