“ВИТТЕ Аутомотив България” открива нов завод в Русе

5099
“ВИТТЕ Аутомотив България” открива нов завод в Русе
Снимка: община Русе

Лидерът в производството на заключващи системи за автомобили „ВИТТЕ Аутомотив България“ удвоява производствения си капацитет в Русе.

Ще бъде изграден нов завод на немската компания, в който ще се произвеждат нови части и изделия. Управителят на “ВИТТЕ Аутомотив“ д-р Христо Христов и кметът на Русе Пенчо Милков подписаха договор за покупко-продажба на 2 дка имот, който е частна общинска собственост. Той ще бъде обединен с други имоти на компанията за реализиране на намеренията, за които тя получи за трети път сертификат за инвеститор Клас А от министъра на иновациите и растежа.

„За Русе „ВИТТЕ“ означава не само препитание на стотиците служители, но и престиж. Компанията е доказателство за бизнес потенциала на града ни“, отбеляза Пенчо Милков.

Това е второто разширяване на фирмата след 2019 г. Причините за него са високата производителност, значителният ръст в оборота, който е достигнал 183 млн. евро през миналата година, и други комплексни показатели. Основни клиенти на завода остават Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW и Volvo.

В новия завод ще се извършва производството на нови части и изделия, като фокусът е съчетаването на автоматизация с ефективен човешки труд.

Още една русенска фирма разширява производствения си капацитет

Започна строителството на нов цех за обработка на метал към русенската фирма “Мегапрофил ИГ”, част от Интерком Груп ООД. ...

На този етап няма да се преминава към скоростно назначение на нови кадри, тъй като приоритет за „ВИТТЕ“ е осигуряването на добро заплащане за настоящите. Намеренията на ръководството са оборотът да достигне 400 млн. евро, а дотогава служителите да бъдат 1500-1600 души.

Христо Христов благодари за съдействието на общината в изминаването на всички административни стъпки по реализиране на инвестицията.

Той отбеляза, че подкрепя сътрудничеството между кметския екип и ръководството на Тракия Икономическа зона и приветства начинанието за разкриване на единен за общината Център за професионално обучение на кадри по примера на този в Южна България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com