X
 
 

За пореден път смениха името на спортната зала в Русе

3885 0
photo of За пореден път смениха името на спортната зала в Русе
Снимка: "ОЗК Арена Русе"
Откритата преди 4 години нова спортна зала в Русе премина през поредния „възродителен“ процес, след като изпълнителният директор на „Арена Русе“ АД Любомир Христов и изпълнителният директор на „ОЗК Застраховане” Александър Личев подписаха спонсорски договор, с който застрахователната компания дава името си на „Арена Русе” и тя вече се казва „ОЗК Арена Русе“. Документът бе подписан в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Контрактът е за 3 години, като фирмата ще подпомага издръжката на съоръжението със 180 000 лв. годишно. Освен това залата ще заплаща с 30% по-малко за отопление, тъй като „ОЗК Застраховане” е собственик на ТЕЦ - Русе.

„ОЗК Застраховане” е избрана за генерален спонсор след среща между трите големи застрахователи в България – „ОЗК Застраховане”, „Булстрад” и „Лев Инс”.

Предишният спонсор на спортното съоръжение „Монбат” е предоставял финансиране от 80 000 лв. годишно. „Монбат” също остава рекламодател на залата, като сумата, която ще предоставя е на стойност 36 000 лв.

Спортната зала в Русе е една от най-модерните и функционално ориентирани съоръжения в България за провеждането на международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития. Капацитетът на залата е 5000 души, като към нея има и 1100 паркоместа. Функционалността на Арената дава възможност за поддържане на динамичен и добре оптимизиран календар от разнообразни събития.

„ОЗК Застраховане” има реализирано подобно партньорство с Община Бургас, където подпомага поддръжката на „Парк Арена ОЗК” Бургас, който се превърна в любимо място и средище за жителите и гостите на морския град, които обичат спорта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Две силни земетресения разлюляха Албания

Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер е регистрирано в западната част на Албания, съобщи Геологическият институт на САЩ. Трусът е усетен в 17.04...