Заплашват с уволнение протестиращи лекари в Русе

7574
Заплашват с уволнение протестиращи лекари в Русе
Снимка: БГНЕС

Пети пореден протест проведоха днес лекарите от Комплексния онкологичен център в Русе, които обаче този път бяха без колегите си от Центъра за психично здраве.

След като вчера излязоха заедно да изразят несъгласието си с предвиденото сливане с болницата, днес психиатрите отсъстваха, съобщи.

"Получихме индиректни заплахи, че ще има последствия на протестите. Казаха ни, че ако продължаваме да протестираме, можем да си правим сметка какво ще бъде, когато се влеем. Психодиспансерът също, затова не са тук", обяви д-р Катерина Генова. Тя уточни, че заплахите са били отправени устно, но и тя, и колегите й отказаха да коментират по-подробно темата.

От Психодиспансера са заявили, че спират протестите до петък, когато в Русе ще бъде министър Петър Москов. Няма да участват и в двете протестни шествия в четвъртък и петък, които ще преминат по центъра на Русе.

Протестиращите лекари от Онкодиспансера отново припомниха, че комплексните онкологични центрове са създадени преди 60 години за комплексно лечение на онкологичните болни и сливането им с болниците е безсмислено. "В КОЦ има строга система на работа от диагностицирането на онкологичното заболяване, през оперативна намеса, през провеждане на химиотерапия, лъчетерапия и диспансеризация на тези болни. В цялата страна са създадени строги структури по онкология, които се занимават специфично с онкологична дейност. Искам да кажа на д-р Москов да влезем в диалог, искаме аргументирани доводи на неговите изказвания. Искаме да се срещне със специалисти по места", заяви д-р Орлин Корабов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе