X
 
 

Започва 14-ият маратон на четенето “Четяща Стара Загора”

493 0
photo of Започва 14-ият маратон на четенето “Четяща Стара Загора”
Снимка: iStock/Guliver
Старозагорските поети писатели Таньо Клисуров, Мария Донева, Виолета Бончева, Никола Райков и Тихомир Точев ще четат в 14-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора”. То започва днес в Международния ден на детската книга, а кулминацията ще е на 23 април в Световния ден на книгата и авторското право. Тогава пред книжарница „Хеликон” на пешеходната зона на бул. „Цар Симеон Велики” старозагорци ще четат от 8 сутринта до 10 вечерта.

В инициативата ще се включат и писателите Мария Касимова-Моасе, Деница Дилова, Галин Никифоров, Неделчо Димитров, Катерина Хапсали, Таня Бенедити, Рашко Младенов, Весела Николаева и Гавраил Гавраилов. Със старозагорци ще четат и поетите Петър Чухов, Петър Краевски, Петър Василев, Атанас Капралов членовете от бургаската поетична група „Артпиерия”, литературният историк и писател Катя Зографова и авторите на детски произведения Явор Цанев, Кристина Славкова, Момчил Коритаров и Севдалин Генов. Утре в четенето ще се включи и Марек Шинделка, един от най-популярните съвременни чешки писатели, набиращ популярност и в Полша, Холандия Белгия. 

Маратонът „Четяща Стара Загора” 2019 г. е част от Културния календар на община Стара Загора. Негов основен организатор е Библиотека „Родина”, на която партнира и Регионална библиотека „Захарий Княжески”, която в месеца но четенето навършва 65 години.

В маратона ежегодно се включват  и детски градини, училища, читалища, клубове и организации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители