X
 
 

130 зрелостници от НАТФИЗ се дипломират на тържествена церемония

732 0
photo of 130 зрелостници от НАТФИЗ се дипломират на тържествена церемония
На 23 май (вторник) от 10.00 часа, в Учебен драматичен театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, ще се състои тържествената церемония по дипломирането на Випуск 2017.

Близо 130 бакалаври и магистри от факултет „Сценични изкуства“ и факултет „Екранни изкуства“ ще преминат по червения килим на НАТФИЗ. 130 абсолвенти – 11, от които отличници с успех над 5.80! Всички те ще получат своите дипломи от ректора на Академията – проф. д-р Станислав Семерджиев, от декана на факултет „Екранни изкуства“ – доц. Любомир Христов, декана на факултет „Сценични изкуства“ – проф. Снежина Танковска и от ръководителите на завършващите класове – проф. Боньо Лунгов, проф. д-р Ивайло Христов, проф. Пламен Марков и доц. Ясен Вълчанов.

По традиция заедно с дипломите Академията ще обяви носителите на наградите „НАЙ-НАЙ-НАЙ 2017“, в категории: „Актьор за драматичен театър“, „Актриса за драматичен театър“, „Актьор за куклен театър“, „Актриса за куклен театър“, „Театър на движението – Мъж“, „Театър на движението – Жена“, „Дизайнер за сценични и екранни изкуства“, „Сценограф за куклен театър“ „Режисьор за драматичен театър“, „Режисьор за куклен театър“, „Най-добро представление в Учебен драматичен театър“, „Най-добро представление в Учебен куклен театър“.Статуетките „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ ще бъдат връчени от изявени, в областта на българското образование и култура личности – гости на церемонията.

Наградите „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ са първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите на НАТФИЗ. През последните 12 години, те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането. За тях се състезават всички абсолвенти от съответния випуск. Номинациите се определят чрез референдум, с тайно гласуване, от всички членове на факултет „Сценични изкуства“ – преподаватели и студенти, над 350 души. Носителите на „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ се определят, чрез федеративен принцип на гласуване, от БОНЗА – Борд за определяне наградите на завършващите Академията. Тази година БОНЗА се свика на 18 май, за да определи номинираните и носителите на „НАЙ-НАЙ-НАЙ 2017“ в 13 категории. Автор и създател на статуетките „НАЙ-НАЙ-НАЙ“ е проф. Богомил Николов Димитров – преподавател в катедра „Метал“ на НХА.

Ректорът на НАТФИЗ проф. д-р Станислав Семерджиев ще се възползва от официалната трибуна на церемонията, за да изкаже благодарност към обществениците спомогнали I и II национално издание на „Учи в България, завладей света!“. Ще бъдат връчени удостоверения за „Почетно-партньорство“ на кметовете на градовете станали домакини на кампанията на НАТФИЗ.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 23-27 април

Овен Тази седмица ще бъде за вас доста лежерна. Отдайте се на разходки, срещи с приятели, развлечения, ходете и приемайте гости и се ...