„Фантомът на операта“ излезе на сцена в Музикалния театър

12878
„Фантомът на операта“ излезе на сцена в Музикалния театър
Снимка: Национален музикален театър

Тази вечер „Фантомът на операта“ излезе на сцена в Националния музикален театър. Три ще са премиерните спектакли на дългоочаквания мюзикъл на Ендрю Лойд Уебър – на 25, 26 и 27 януари. „Фантомът на операта“ е най-дълго играният световен мюзикъл, който 33 години след премиерата си в Лондон излиза пред взискателната българска публика. Националният музикален театър е изградил традиция в поставянето на Уебър, затова си е извоювал правото да прави своя авторска версия на мюзикълите му, а не тяхна реплика, съобщиха от театъра след пресконференция по повод премиерата.Снимка: Национален музикален театър

„С постановката на „Фантомът на операта“ вдигаме летвата още по-високо“, категорична е Марияна Арсенова, директор на Националния музикален театър.По думите й това е най-скъпата продукция в историята на театъра - с най-скъпите авторски права. За поставянето й са инвестирани средства в нова осветителна и озвучителна техника.

Млади художници претвориха "Фантомът на операта"

28 театрални плаката на тема „Фантомът на операта“, които са дело на ученици от Националната гимназия за приложни...

Снимка: actualno.com/Тодор Маргаритов

„През последните три години постигнахме много, благодарение на любовта и старанието на артистите, всички творчески и технически колективи, на администрацията, рекламния отдел, на целия театър, за да може да си позволим да правим нови заглавия, които да представят театъра в истинската му светлина“, заяви още Арсенова и изказа благодарност за сътрудничеството и съдействието от страна на Софийската опера, включително за предоставената под наем помощна техника за спектакъла.

„Ние демонстрираме един урок по прекрасни колегиални взаимоотношения и сътрудничество между два национални театъра – Софийската опера и Националния музикален театър“, заяви директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов, който е режисьорът на „Фантомът на операта“. По думите му, това сътрудничество – на артистично и техническо ниво - между двата национални института трябва да продължи.

Снимка: actualno.com/Тодор Маргаритов

"Фантомът на операта" влиза в училище

Националният музикален театър и НГПИ "Св.Лука" организират конкурс за създаване на театрален плакат по повод българската премиера на св...

Близо година продължават репетициите на „Фантомът на операта“ в Националния музикален театър. „За мен партитурата на Уебър беше едно изключително откритие, защото ми даде възможност по свой начин да интерпретирам тази творба“, сподели Карталов. Той разкри още от творческия си замисъл – публиката ще участва в действието през цялото време, а актьорите ще играят редом с нея в залата и в ложите. Една от ложите е запазена специално за Фантомът на операта… В спектакъла има и елементи на криминале, а действието се развива изключително динамично като се пренася на шест различни места.

„Музикалният театър има един много силен екип от ентусиазирани и сърцати артисти. Имаме много ярки попадения в кастинга на „Фантомът на операта“ и вие ще ги видите“, каза още акад. Карталов.

Снимка: actualno.com/Тодор Маргаритов

„Фантомът на операта“ промени нашия театър, промени и нас самите. Духът на мюзикъла се пренесе в Музикалния театър и ние вече не сме същите…“, каза главният диригент и художествен ръководител на Националния музикален театър Юли Дамянов. „Музикалният театър не изневерява на принципите си да прави най-доброто от световната сцена“ – категорична е Татяна Янева, хореограф на спектакъла и балет майстор на Музикалния театър. Тя разкри, че в танците на мюзикъла има вплетени много гротескови и комични елементи. „В нашата постановка целият хор и всички артисти танцуват много, както би трябвало да бъде в един мюзикъл“, добави още Янева.

"Фантомът на операта" - най-очакваната премиера на 2019 година

За България са взети правата за ограничен брой представления Очаквайте най-новата премиера на Националния музикален театър – све...

Една от изпълнителките на ролята на Кристин – Весела Делчева сподели, че „Фантомът на операта“ е огромна провокация за нея като актриса. „Бих казала, че тази роля ми даде възможност да се развия не само вокално, но и като актриса. Този жанр не търпи компромиси. Той изисква да владееш еднакво добре танца, актьорската игра и вокалната техника“, каза още солистката на Музикалния театър. Тя призна, че ролята на Кристин й е любима. 

Снимка: actualno.com/Тодор Маргаритов

Героинята й се разкъсва от вътрешна борба кой път да избере – да се отдаде на мечтата си да бъде с истинската си любов – Фантомът или да изпълни дълга си към Раул, на когото е дала обет да се сгодят. „Нашата постановка е много различна в най-добрия смисъл на думата от постановките на Бродуей и Уест Енд. Тя е много по-динамична и наситена с емоция“, изтъкна Весела Делчева. Тя благодари за възможността да се въплъти в тази мечтана от всяка актриса роля и за дадената й свобода в интерпретацията на героинята.

„Фантомът на операта“ ще се играе в лимитиран брой вечери до края на март.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com