Нощ на театрите с 4-часов LIVE CAM: Започва в 12 ч. на 18 ноември

1364
Нощ на театрите с 4-часов LIVE CAM: Започва в 12 ч. на 18 ноември
Снимка: Нощ на театъра

Точно в 12 ч. на 18 ноември ще започне LIVE CAM-ът на Нощта на театрите. 4-часовото онлайн предаване е под надслова "Под властта на театъра всяка роля е различно царство" и ще се излъчва на живо от покрива на HYATT Regency във фейсбук страницата на инициативата.

В разговора за "Хага" месец след премиерата – за предизвикателствата, равносметката и емоцията да правиш театър по актуални събития, ще се включат Галин Стоев (който ще се прибере в София специално за Нощта на театрите), Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков и Радина Кърджилова. Панелът е с начален час 12:30 ч.

Още: На 18 ноември Нощта на театрите идва: Ето акцентите в цялата страна

Драматургът Яна Борисова и актьорите Боряна Братоева, Владо Михайлов и Марин Димитров ще дискутират по темата за любовта към театъра, лесно ли се пише за любовта и как се играе любов на театралната сцена (от 13:30 до 14:00 ч.).

Къде ги отвежда въображението и колко е трудно да го "обуздаят", когато се развихри, както и за креативността, която трансформира света - по тези теми в Live Cam-a (в 14 ч.) своите гледни точки ще споделят Владимир Карамазов и Александър Секулов (пряко от Пловдив часове преди представянето на най-новата си книга с пиеси). А от Маргейт, Великобритания в разговора ще се включи и Chef Александър Таралежков, за да добави "щипка" кулинарен темперамент в нощно-театрaлното talk show.

За бъдещето на театралното изкуство, за новото театрално поколение, как се работи с творците от поколение Z в театъра и как изглежда българският театрален пейзаж тук и сега са част от въпросите, на които своите отговори ще дадат Деян Донков, доц. Антон Угринов, Константин Еленков и Ованес Торосян. Панелът за "Младите в театъра" започва в 14:45 ч.

Финалът на Live Cam-a в 11-тата Нощ на театрите ще е посветен на Думите и тяхната сила, когато идват от театралната сцена. В студиото в HYATT Regency ще влязат Теодора Духовникова, Явор Гърдев и Захари Бахаров, които само преди няколко дни се завърнаха от турне на представлението "Това не го казвай" в Германия и Австрия.

Още: Народният театър се включва с 4 постановки в Нощ на театрите 2023

***

Близо 100 събития - спектакли, разходки зад кулисите, творчески срещи, уъркшопи, концерти, импро театър, танцови пърформънси и др. форматни съдържания в 14 български града са включени в програмата на Нощта на театрите.

Европейска Нощ на театрите е платформа, която обединява всички, имащи отношение към театъра и сцената за създаване и показване на качествено театрално изкуство, без граници, езикови, религиозни или етнически бариери. Зад идеята стои Елеонора Роси (Франция), но пилотно проектът стартира през 2008 г. в Хърватска - иницииран от Children’s Theatre Dubrava и Šibenik Theatre.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

"Hell's Kitchen" получи 13 номинации за наградите "Тони"

Народният театър отличи Филип Арно и Марта Коание за приноса им към българското изкуство

Обявиха номинациите за наградите АСКЕЕР 2024 (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Суинг танцьори от над 50 държави идват за Sofia Swing Dance Festival

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com