Опера и балет на открито в парка на Военната академия (ВИДЕО)

6312
Опера и балет на открито в парка на Военната академия (ВИДЕО)
Снимка: Музикален театър

Балет „Арабеск” и Музикалния театър гостуват на сцена Парк Военна академия с „Ромео и Жулиета” (20 юни), „Цигански барон” (26 юни) и „Българи от старо време”(27 юни).

За първи път Балет „Арабеск” и Музикалния театър ще покажат свои постановки на откритата лятна сцена в парка на Военната академия. Спектаклите започват от 20 часа. Билети може да намерите на касата на Музикалния театър (02 943 19 79) и по интернет на сайта www. musictheatre.bg.

В дните на спектаклите може да си купите билети и от касата на сцена Парк Военна академия между 18 до 20 часа.

Подробна информация за това какво ще се предприеме при влошени метеорологични условия – ще намерите на сайта на Музикалния театър - musictheatre.bg/3341.

Заповядайте на спектаклите на Музикалния театър и Балет „Арабеск” на открито в парка на Военната академия в София!

20 юни, сряда, от 20 часа – „Ромео и Жулиета” на Балет „Арабеск” - открита лятна сцена Парк Военна академия

В 50-тия си юбилеен сезон Балет „Арабеск“ представя най-великата любовна история на всички времена на сцена Парк Военна академия.

„Ромео и Жулиета” на „Арабеск” е модерен танцов прочит на пиесата на Шекспир с неповторимата музика на на Сергей Прокофиев. Хореографката Боряна Сечанова разсъждава върху тогавашните и сегашните представи за времето и мястото на човека в мирозданието. Тя поставя въпросите за доброто, за отговорността и за мястото на любовта в днешно време.

Сценограф на спектакъла е Иван Токаджиев, костюмите са дело на Николина Костова-Богданова. Изпълняват танцьорите на Балет „Арабеск”

Проектът е финансиран по Програма „Култура” на Столична община” с подкрепата на Министерство на културата.

26 юни, вторник, от 20 часа – оперетата „Цигански барон” от Йохан Щраус – открита лятна сцена Парк Военната академия

Насладете се на една от най-популярните оперети на Щраус под звездите в парка на Военната академия. „Цигански барон” е приказка за любовта, която надмогва кастовите предразсъдъци. Оперетата показва ламтежа за богатство на аристократите, на които е противопоставен животът на гордите и свободолюбиви цигани. В сюжета е вплетена и легенда за съкровище, предсказание за любов и съдбовна предопредленост.

Музиката на Щраус в „Цигански барон” завладява с разнообразието на своите ритми - наред с виенските валсове и хусарски маршове, звучат унгарски чардаш и цигански фолклор. Режисьор на спектакъла е Юлия Маринова, диригент Игор Богданов, хормайстор Людмил Горчев. Пищният декор и костюми на Евгения Раева и атрактивната хореография на Катя Богданова ни пренасят в един романтичен свят, където над всичко се издига любовта. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

На 27 юни, сряда, от 20 часа – оперетата „Българи от старо време” от Асен Карастоянов - открита лятна сцена Парк Военната академия

Най-обичаната и най- често поставяна българска оперета „Българи от старо време” ни показва с добросърдечна ирония възрожденския бит и нрави на българина. Пред нас оживяват семейната идилия и романтика на патриархалните времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон. Публиката ще се посмее над вечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което застрашава годежа на децата им Павлин и Лила. Ще се вълнува заедно с младите, когато се противопоставят на старите разбирания в името на любовта.

Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, диригент- Юли Дамянов. Сценографията е поверена на Иван Савов, костюмите са дело на Мариана Попова и Иван Савов, хормайстор е Людмил Горчев. Хореографията, в която освен български фолклор има и елементи от модерните танци, е дело на балетмайстора на Музикалния театър Татяна Янева. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com