Събитията в НДК - 18-ти до 24-ти май

15185
Събитията в НДК - 18-ти до 24-ти май
Снимка: БГНЕС

От 18 до 21 май (понеделник-четвъртък) ще се проведе конференция на Световната организация на геодезистите - зали 3, 3.1, 3.2, 7, 8, 9, 10, от 8:00 до 22:00 часа.

Стефка Янорова и Васил Михайлов излизат на сцената на 18 май (понеделник) в зала 11 от 19:00 часа, за да Ви представят „Брудершафт“ на режисьора Асен Шопов. Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна.

„Рибарят и неговата душа“ – поп-опера по едноименната приказка на Оскар Уайлд. 19 май (вторник), зала 1 от 19:00 часа. Участват: НЕНЧО БАЛАБАНОВ, СТЕФАН ВЛАДИМИРОВ, МАРИАНА ПОПОВА, ВЕСЕЛА БОНЕВА, ДИМО АЛЕКСИЕВ, ДЖОНИ ИЛИЕВ и др. Грандиозен спектакъл и приказна кино атмосфера с помощта на 3D mapping, холограмни изображения и мултимедия върху иновативни повърхности.

От вторник до неделя (19 - 24 май), пространството от 0-3 етаж ще запълни „Пролетния базар на книгата“.

Спектакълът „Рисувани стихове в музика“ прави своето откриване на 20 май (сряда) от 19:00 часа в Мраморно фоайе. Проектът представлява симбиоза на изкуствата - комбинация между цветове, тонове и думи, обединени в послание. Включва утвърдени творци и млади таланти. Изложбата ще може да бъде видяна от 21-25 май от 11:00 до 19:00 часа.

Камерен концерт HADLAUB TRIO ZURICH (ШВЕЙЦАРИЯ) Festival of Transformation – 20 май (сряда) в зала 6 от 19:00 часа. С участието на Филип Юндт (флейта), Фабио Ди Казола (кларинет) и Галина Врачева (пиано). Триото носи името на първия голям легендарен средновековен трубадур от Цюрих – Йоханес Хадлауб, творил в Европа през 12-13 век, а музикантите в него по нищо не отстъпват на своя вдъхновител. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2015 г.

В сряда (20 май) сдружение „ЦСКА завинаги“ организира събрание от 17:00 часа в зала 4 на НДК.

Концерт на частно Основно училище „Света София“ ще се проведе на 20 май (сряда) от 17:30 часа в зала 11.

Катерина Хапсали представя своята книга „Гръцко кафе“ в четвъртък (21 май) от 19:00 часа в зала 7 на НДК. Сплитайки фикционално и автобиографично, историческо и интимно, романът „Гръцко кафе“ дръзко разтваря пластовете на времето и се вглежда в стари конфликти, надежди и стереотипи. Представянето на романа е част от литературната програма на ХХ САЛОН НА ИЗКУСТВАТА и от Календара на културните събития на Столична община за 2015 г.

Малките приятели от група „Смехоранчета“ ще даряват усмивки с концерта си на 21 май (четвъртък) - 18:30 часа в зала 11. Нека всички опознаем таланта на българските деца.

22 май (петък) в зала 1 на НДК от 20:00 часа – комедиен спектакъл на Нешка Робева и Влади Въргала – „Разбъркай го да се оправи“. Комедийна притча, разказана с музика и танц, която по весел начин ще ви направи съпричастни към теми, които вълнуват всички. Събитието е част от XX САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ и от Календара на културните събития на Столична община за 2015 г.

Представленията на Училища „Британика“ ще могат да бъдат посетени на 22 май (петък) от 17:00 до 20:00 часа, а също - в събота и неделя (23-24 май) от 10:00 до 20:00 часа в зала 3 на ДНК.

Унгарският пианист Ищван Лайко, носител на множество награди от конкурси по целия свят, включително първа награда в конкурса „Андор Фьолдеш“, голямата награда на Хунгаротон и специалната награда на Конкурса за пиано на Европейския съюз, пристига в България за концерт на 22 май (петък) - зала 6, 19:00 часа. В НДК Ищван Лайко ще представи атрактивна програма с творби от Скрябин, Солер, Албениц и Лист.

Red Hot Chilli Pipers раказват за явлението "багрок", което ще разтърси София през май

Уникалните шотландски гайдари Red Hot Chilli Pipers пристигат за първи път в България за откриването на „20-и Салон на изкуствата...

Национална литературна награда за български роман на годината „13 века България“. Фондът ще връчи за четвърти пореден път награда и художествен диплом в рамките на юбилейното издание на САЛОН НА ИЗКУСТВАТА в НДК - 22 май (петък), 19:00 часа, зала 7.

Дванадесета годишна изложба на децата от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова. Откриване - 24 май, 11:30 часа в Артгалерия НДК. Възпитаниците на Ателие "ПРИКАЗЕН СВЯТ", на възраст от 4 до 16 години, ще покажат своите творби от настоящата 2014/2015 учебна година, изпълнени в няколко вида техники и на различна тематика. По традиция тържествено ще бъдат връчени и получените до момента награди и отличия от наши и чуждестранни конкурси.

„НОВ ТЕАТЪР“ – НДК

VIII Фестивал за съвременен танц и пърформанс „АНТИСТАТИК” на сцената на „Нов театър“ – НДК. Понеделник (18 май), 19:30 часа.

Вторникът - 19 май в 19:30 часа ще ни сблъска с „Анна Бижуто“. Комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовниците им водят до комични и непредвидими ситуации.

„SEX без захар“ ще си поръчаме в сряда (20 май) от 19:30 часа. Комедийният коктейл ще ни забърка актрисата Елена Атанасова – носителка на „Аскеер“.

Паметникът при НДК засега оцелява, съдебната сага продължава

Административният съд в София не е дал ход на жалбата на проф. Валентин Старчев срещу решението на Столичния общински съвет (СОС) за ...

„Големият Bullshit“ е предложението ни за четвъртък (21 май) от 19:30 часа. Трима приятели празнуват купуването на нов апартамент... И докато надигат чашите за наздравица, на повърхността ще изплуват редица откровения и пазени тайни, които ще поставят под съмнение вечните категории приятелство и любов.

22 май (петък) от 19:30 часа ще можете да се насладите на постановката „Амадеус“. Всички около мен се вълнуват от големи дела, за човешките права! А аз мога да се развълнувам само от няколко тона, от няколко изсвирени ноти… В ролята на Салиери – Георги Кадурин. Иван Юруков ще се превъплъти в образа на младия Моцарт.

„Умиращ трудно“ е неделното ни (24 май) предложение. Историята е истинска като самия живот, емоциите са нагорещени до червено, а смехът, който ви обещаваме - зареждащ и от сърце. Началото е от 19:30 часа.

Детски представления

На 23 май (събота) актрисата Юлия Коларова ще дарява усмивки на децата с моноспектакъла „Грозното патенце“ - 10:30 и 12:00 часа. Кукли и анимирани герои си подават ръка в помощ на едно непохватно ангелче с крила, което се опитва да преобърне тежка патешка съдба.

Неделята, 24 май от 11:00 часа ще ни срещне с народната приказка за „Косе Босе“. На сцената ще бъдат любимите ни герои – Кучето, Косето, Лисицата и едно Дърво, което не искаше да има приятели.

Събитията в НДК - 4ти - 10ти май

През седмицата от 4 до 10 май почитателите на изкуството могат да очакват много приятни изненади във всички арт пространства на НДК. Н...

ЗАЛА „РУБАЯТ”

Огнените красавици от „DIVAS PROJECT“ ще забавляват посетителите на зала „Рубаят“ на 20, 21 и 23 май (сряда, четвъртък и събота) от 22:00 часа със специално подготвен репертоар.

22 май (петък) от 22:00 часа - страстите на стихват с афтър партито на момчетата и момичетата на Нешка Робева.

Отново в петък (22 май) не пропускайте концерта на Стенли&Loco LIVE. Началото е точно в 23:30 часа.

СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ

На 21 май (четвъртък) точно в 21:00 часа започва вечер, посветена на DAVID COVERDALE.

Предстоящи събития в НДК 26 април – 3 май 2015

Седмицата от 27 април до 3 май е изпъстрена с културни събития, разгърнати в целия спектър от жанрово многообразие. Във вторник, 28 апр...

Музикални миксове на SEATTLE NIGHT N32 Ви очакват в петък (22 май) от 22:30 часа.

Смесица от брейкбийт, дръм енд бейс и етно елементи превръщат N.O.H.A. в група с характерен стил, който привлича само позитивни вибрации около себе си. В събота (23 май) от 22:00 часа ще чуем хитове като Balkan Hot Step, Dive In Your Life, Tu Café, а също и новия им сингъл Dinero.

STUDIO 5

„Kакво става” ни пита големият български актьор Георги Мамалев. Ако желаете да разбере отговора - заповядайте на моноспектакъла му на 18 май (понеделник) от 18:30 часа.

Stand Up Comedy с Иван Кирков, „Роден в Стара Загора” - понеделник (18 май) от 21:30 часа. Страхотни смешки, за живота в провинцията и столицата.

На 19 май (четвъртък) от 17:00 часа Studio 5 ще стане домакин на поредната вечер, изпълнена с прекрасна музика и невероятни музиканти. Христо Йоцов ще представи концерт на студенти от Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров” с техните изумителни формации и парчета. Всички меломани и любители - музиканти са добре дошли да се включат в събитието, за да се превърне то в един празник за сетивата.

Предстоящи събития в НДК: 20 - 26 април

Изобилие от събития и арт ще бъдат поднесени на ценителите на изкуството през седмицата от 20 до 26 април 2015 г. Очаква се най-голям и...

Филип Аврамов в музикалния спектакъл „Бог рок“ - вторник (19 май) от 21:00 часа. Бунтарско настроение с песните на Muddy Waters, Nirvana, Joe Kocker, Whitesnake, James Brown и още много рок и блус идоли.

На 21 май (четвъртък) момичетата от Sentimental Swingers, заедно с Mihail Yossifov Sextet ще изнесат два концерта (от 17:00 и 19:00 часа) в Studio 5 и ще представят своя дебютен албум Cradle of love.

Акустичният проект за нови градски песни „Точка БГ“ - с пролетен концерт в уютното пространство на столичния клуб Студио 5 в петък (22 май) от 18:30 часа.

Let’s Duet! Няма грешка – ще е вечер на дуети – 23 май (събота) от 18:30 часа. Поредният тематичен клубен концерт на Любена Нинова този път ще бъде завладян от мъжки гласове.

Culture Beat Club

Най-доброто от „VILLAGE PEOPLE“ ви очаква в четвъртък (21 май) от 22:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена